Valgfart-debatten: Vestjyderne skriger på offentlig transport – politikerne: Køb en bil!

Vestjyderne skreg på offentlig transport til dagens debat i Valgfart-bussen. Men politikerne opfordrer til, at de får sig en bil

Der var knald på debatten i Ekstra Bladets Valgfart-bus, da Venstres Inger Støjberg og Socialdemokraternes Annette Lind tidligere i dag tørnede sammen på Store Torv i Holstebro.

Her havde Ekstra Bladet sat de to politikere stævne for at debattere, hvordan der kommer flere arbejdspladser til Vestdanmark.

Men borgerne måtte adskillige gange sande, at politikerne ikke vil gå den vej, som borgerne ønsker det:

Michael Ulsted, formand for Holstebro Handelsstandsforening, ville eksempelvis gerne høre politikernes holdning til, at bankerne har smækket kassen i.

– Der er flere, som kan få lov at låne penge, og det er fakta.

 

– Vi skal først og fremmest skabe nogle ordentlige vilkår, sådan at folk kan flytte hertil. Hvis vi kommer til at skabe arbejdspladser, er der langt større søgning til det. Vi skal skabe arbejdspladser, og vi skal skabe uddannelse. Når det er skabt, får vi også en synergi, sagde Annette Lind, mens Inger Støjberg svarede:

– Det er også et problem, der hvor jeg er født og opvokset, og jeg kender også familier, der med ganske almindelige indkomster har svært ved at låne til deres huse i disse områder, så jeg erkender, at der er et problem, men jeg har ikke nøglen til at låse det op, sagde hun.

En anden af tilhørerne ville høre, hvordan politikerne vil sikre, at der kommer en bedre offentlig trafik til områder uden for København, hvor metroen lige nu udvides. Men heller ikke her var der hjælp at hente:

– Jeg medgiver, at når man bor i Vestjylland, så har man brug for biler. Jeg har selv to biler, fordi det er nødvendigt, sagde Annette Lind, der er valgt ind fra Holstebro.

Inger Støjberg var ikke meget mere opfindsom:

– Der skal være velfungerende kollektiv trafik i København, fordi der er mange mennesker, så det skal fungere.

– Vi må nok bare acceptere, at der kører ikke busser hvert tiende minut herovre, og det kommer der heller ikke til, sagde Inger Støjberg.

– Hvornår har du sidst kørt med offentlig transport herovre?

– Jeg kører i bil, når jeg er herovre, lød det fra Venstrepolitikeren, der også er valgt ind i Vestjysk Storkreds.

Se hele debatten herunder:

61 kommentarer
Vis kommentarer