Valgfart: Skal vi flytte indvandrerne til Christiansborg?

En Svendborg-borger foreslog på dagens Valgfarts-debat, at Christiansborg tager en større del af indvandrerne

Se hele debatten her.

Ghetto-debatten nåede for alvor til Svendborg i dag, da Ekstra Bladets Valgfart nåede byen og satte fokus på det faktum, at det lokale boligkvarter Skovparken er på Ministeriet for by, bolig og landdistrikters såkaldte ghettoliste.

Dansk politik - 17. mar. 2015 - kl. 17:04 Valgfart 2015: Skal der være ghettoer i Danmark?

Et prædikat beboerne i området gerne vil af med.

- Jeg synes ikke, at vores område er en ghetto. Det er et område for almindelige mennesker. Hvor skal folk ellers bo? Vi kan jo ikke gøre for, at indvandrerne flytter ind hos os; hvor skal vi ellers flytte dem hen – skal vi flytte dem ind på Christiansborg? Så kan de få kontor derinde?, spurgte Brian Petersen folketingspolitikerne Alex Ahrendtsen (DF) og Trine Bramsen (S), der diskuterede i Ekstra Bladets valgbus.

- Christiansborg er en ghetto. Vi ser jo helst, at vi får lukket i for indvandringen, så opstår der ikke flere ghettoer og socialt udsatte boligområder i Danmark. To så bliver altså nødt til at have et Danmark, hvor folk ikke klumper sig sammen. Derfor er vi kede af, at der bor 60-70 procent indvandrerer især muslimer i et område, hvor de bliver en marioritet og derfor tryner alle andre, svarede Alex Ahrendtsen.

Dansk politik - 17. mar. 2015 - kl. 17:09 Valgfart: Stop med at kalde os ghetto!

Men den løsning fandt Trine Bramsen ikke just gangbar:

- Nu er løsningen ikke bare at sætte en grænsebom op nede ved Kruså og så er alle problemer i Vollsmose og andre udsatte boligområder løst. Det er jo ikke løsningen; det må du erkende. Der er nogle problemer i Danmark, hvor man har problemer af forskellig art. I Byparken er der høj arbejdsløshed. Der er en høj koncentration af borgere med anden etnisk baggrund end dansk, og det bliver man nødt til at tage fat om og få de mennesker i arbejde og sikre en boligpolitik, hvor folk fordeles mere ud.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen inviterer på VALGFART 2015.

49 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere