Valgfart: Stop med at kalde os ghetto!

Skovparken i Svendborg betegnes som Ghetto, men det er beboerne trætte af

Se reportagen her.

Ekstra Bladets Valgfart er tirsdag i Svendborg, hvor vi er taget på besøg i boligområdet Skovparken, der i dag er på listen over ghettoer i Danmark.

Men beboerne i området er mildest talt trætte af, at de skal have ghetto-prædikatet klistret på deres husmure af folk, som aldrig har været der. Det fortæller beboer-næstformanden for Skovparkens afdeling 14, Brian Petersen, der sammen med beboeren Jim Henriksen tager imod Ekstra Bladet.

– Vi har kun negativ omtale, og det ville være godt med noget god omtale, fordi det er altså et dejligt område, siger Brian Petersen

Dansk politik - 17. mar. 2015 - kl. 15:58 Vælgerlussing: Thorning og Corydon er landsforrædere

For at sende et anti-ghetto-signal har afdelingsbestyrelsen eksempelvis lavet forbud mod at hænge paraboler op på lejlighedernes ydremure.

– Det skal ikke ligne en ghetto med paraboler ud over det hele. Og med vores tv-pakke herude, kan folk få de kanaler, de har brug for, siger Brian Petersen

Hvert år holdes der juletræsfest i området, og såvel Brian Petersen som Jim Henriksen fortæller, at der kommer op mod 120 børn med forskellig etnisk baggrund.

– En ghetto er et område, hvor der er meget ballade, hvor folk ikke kan færdes frit, og hvor de gemmer sig inden for, når mørket falder på. Og sådan vil jeg slet ikke betegne vores område. Det har meget negativ omtale i pressen, og det er et helt forkert billede. Det her er et sundt område at bo i. Her er både børnefamilie og ældre, så jeg forstår ikke, hvorfor vi skal have det så slemt, siger Brian Petersen, mens Jim Henriksen supplerer:

Dansk politik - 17. mar. 2015 - kl. 11:22 Valgbussen holder i Svendborg

– Det er stille og roligt, og du behøver ikke at gå rundt og være bange. Hvis det her kunne skifte fra at væren ghetto til at komme på en positiv liste, ville jeg juble af glæde. Vi risikerer jo at eksempelvis sådan noget som forsikringer stiger. Så det der Ghettoværk – pak det væk.

Heller ikke viceborgmester for de Konservative i Svendborg Henrik Nielsen bryder sig om ghetto-klistermærket:

- Vi betragter ikke området som en Ghetto. Det er et område, som har nogle udfordringer. Ingen tvivl om det. Men har iværksat en række aktiviteter, der skal understøtte, at vi får tacklet de udfordringer.

Han mener, at Christiansborg skal lade være med at blande sig i kommunale anliggender:

- Man skal man passe på med at sætte ting i kasser. Der er rigtig mange ting, som lokalt gør en forskel, siger han.

Ekstra Bladet kører i denne uge rundt i hele Danmark og bringer borgernes stemme til politikerne. Mandag var det Nakskov. Tirsdag bliver det Svendborg. Onsdag går turen til Sønderborg, inden Holstebro og Thisted bliver besøgt henholdsvis torsdag og fredag. Og alle er velkommen, lyder det fra Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen:

- Kom til vores bus og give os din mening, så skal vi nok bringe den til politikerne.

- Vi er folkets avis, og derfor vil vi gerne bringe danskernes dagsorden ind til politikerne. De kan godt glemme, hvad der er vigtigt for almindelige mennesker, siger han.

Ekstra Bladets bus slår hver dag dørene op klokken 14, hvor der vil være valgflæsk, fadøl og mulighed for at sende en video-hilsen til politikkerne på Christiansborg.

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere