Valgfart2015: DF: Nedlæg regionerne og flyt hospitaler til Lolland

Dansk Folkeparti foreslår, at hospitaler flyttes til Lolland-Falster, hvis regionerne bliver nedlagt. Socialdemokraterne er imod

Dansk Folkepartis Søren Espersen er klar til at flytte sygehuse til Lolland, hvis partiet får nedlagt regionerne. Det stod klart efter folketingspolitikeren i dag deltog i Ekstra Bladets politiske debat Valgfart, der mandag var landet i Nakskov, og som hele ugen kører rundt i landet.

- Vi går jo ind for at regionerne nedlægges.

- Så du vil nedlægge regionerne og flytte sygehuse til Lolland-Falster?

- Der har man muligheden for det, når det er statsstyret, sagde Søren Espersen.

Men den ide får ikke medfart fra Socialdemokraten Ole Hækkerup.

- Umiddelbart hvis jeg hører at man skal nedlægge regionerne og flytte styringen til København, vil det flytte arbejdspladser til København, sagde han.

Ekstra Bladet kører i denne uge rundt i hele Danmark og bringer borgernes stemme til politikerne. Mandag var det Nakskov. Tirsdag bliver det Svendborg. Onsdag går turen til Sønderborg, inden Holstebro og Thisted bliver besøgt henholdsvis torsdag og fredag. Og alle er velkommen, lyder det fra Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen:

- Kom til vores bus og give os din mening, så skal vi nok bringe den til politikerne.

- Vi er folkets avis, og derfor vil vi gerne bringe danskernes dagsorden ind til politikerne. De kan godt glemme, hvad der er vigtigt for almindelige mennesker, siger han.

Ekstra Bladets bus slår hver dag dørene op klokken 14, hvor der vil være valgflæsk, fadøl og mulighed for at sende en video-hilsen til politikkerne på Christiansborg.

Se hele debatten fra Nakskov i fuld længde.

30 kommentarer
Vis kommentarer