Annonce:
Annonce:

Valgte bygning i skattely-skandale: 'Det har vi ikke undersøgt'

Der er ikke tjekket for tråde til skattely, da embedsmænd valgte bygning til ny skattestyrelsen

Lars Løkke Rasmussen (V) og co. har valgt at placere en ny skattestyrelse i en bygning, der trækker tråde til skattely-lande. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Lars Løkke Rasmussen (V) og co. har valgt at placere en ny skattestyrelse i en bygning, der trækker tråde til skattely-lande. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Regeringen vil placere en ny skattestyrelse i kontorbygningen Copenhagen Towers II, men embedsmændene har ikke tjekket virksomhederne bag bygningen for tråde til skattely.

Det oplyser Bygningsstyrelsen, efter at Ekstra Bladet kan afsløre et ejerspor, der ender i skattely-landene Schweiz, Cypern og Liechtenstein.

Der er ifølge Bygningsstyrelsen ingen regler for at undersøge elskabsstrukturer og økonomiske, når staten lejer sig ind.

I praksis bliver det dog gjort, hvis en udlejer skal gennemføre stort byggearbejde.

'Bygningsstyrelsen har derfor ikke foretaget sådanne undersøgelser vedrørende udlejer, da der ikke skal udføres store byggearbejder', oplyser Bygningsstyrelsen.

Selve ejersporet af bygningen Copenhagen Towers II slutter i fire danske selskaber, hvor det ene selskabs ejer har adresse i Schweiz.

Regeringens million-plan: SKATs husleje ender i skattely

Annonce:

Har ikke tjekket kantinen
Samtidig ender kæden af selskaber for driften af bygningen i skattely-landene Cypern og Liechtenstein, viser Ekstra Bladet gennemgang.

Det har Bygningsstyrelsen dog heller ikke tjekket, inden de anbefalede Copenhagen Towers til den nye skattestyrelse, og som regeringen vil tilbyde en kontrakt på mindst 336,6 mio. kr.

'Bygningsstyrelsen har heller ikke foretaget nærmere undersøgelser vedrørende leverandøren af kantinefaciliteter, da der heller ikke er praksis for, at erhvervslejere undersøger udlejers underleverandørers selskabsmæssige forhold', oplyser styrelsen.

Regeringen skal finde et flertal i Folketingets Finansudvalg, hvis den endelige placering af den nye skattestyrelse skal ende i Copenhagen Towers på Amager.

Hvad er skattely?

Et skattely er et land der tilbyder elementer af:

1. Lav eller ingen skat

2. Hemmelighed og manglende krav til oplysninger om selskaber (regnskab, ejerskab, etc)

3. Manglende samarbejde med andre lande om oplysninger

Kilde: Lars Koch, politisk chef, Mellemfolkeligt Samvirke

Tråde til Schweiz, Cypern og Liechtenstein

I netværket af selskaber omkring Copenhagen Towers er der flere spillere med adresse i skattely-lande.

Schweiz er nummer et i verden på listen over skattely i det finansielle hemmeligheds-indeks 2018, som organisationen Tax Justice Network står bag. Landet er især kendt for sin bankhemmelighed.

Cypern er nummer 24 på listen, og spiller særligt en rolle som mellemstation for især russiske investeringer i resten af verden.

Liechtenstein er nummer 46 på skattely-indekset, fordi der er få finansielle transaktioner. Men ser man mørklægnings-score er landet nummer 14 i verden.

Singapore er nummer fire på listen over skattely ifølge Tax Justice Network. Landet er en central lokation for formue-forvaltningsindustrien for den globale elite.

'Fra dårlig til værre'
Men både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet stiller sig på hælene.

- Denne sag er gået fra dårlig til værre, men i det mindste er Bygningsstyrelsen ærlige og erkender at de ikke har kontrolleret skatteforholdene, siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

- Jeg forventer at ministeren vil orientere finansudvalget nærmere om, hvad han nu vil gøre, fortæller han.

Forarget over skattely-skandale: Vanvittigt og skævt signal

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: