Regeringen vil placere en ny skattestyrelse i kontorbygningen Copenhagen Towers II, men embedsmændene har ikke tjekket virksomhederne bag bygningen for tråde til skattely.
Det oplyser Bygningsstyrelsen, efter at Ekstra Bladet kan afsløre et ejerspor, der ender i skattely-landene Schweiz, Cypern og Liechtenstein.
Der er ifølge Bygningsstyrelsen ingen regler for at undersøge elskabsstrukturer og økonomiske, når staten lejer sig ind.
I praksis bliver det dog gjort, hvis en udlejer skal gennemføre stort byggearbejde.
'Bygningsstyrelsen har derfor ikke foretaget sådanne undersøgelser vedrørende udlejer, da der ikke skal udføres store byggearbejder', oplyser Bygningsstyrelsen.
Selve ejersporet af bygningen Copenhagen Towers II slutter i fire danske selskaber, hvor det ene selskabs ejer har adresse i Schweiz.
Regeringens million-plan: SKATs husleje ender i skattely
Har ikke tjekket kantinen
Samtidig ender kæden af selskaber for driften af bygningen i skattely-landene Cypern og Liechtenstein, viser Ekstra Bladet gennemgang.
Det har Bygningsstyrelsen dog heller ikke tjekket, inden de anbefalede Copenhagen Towers til den nye skattestyrelse, og som regeringen vil tilbyde en kontrakt på mindst 336,6 mio. kr.
'Bygningsstyrelsen har heller ikke foretaget nærmere undersøgelser vedrørende leverandøren af kantinefaciliteter, da der heller ikke er praksis for, at erhvervslejere undersøger udlejers underleverandørers selskabsmæssige forhold', oplyser styrelsen.
Regeringen skal finde et flertal i Folketingets Finansudvalg, hvis den endelige placering af den nye skattestyrelse skal ende i Copenhagen Towers på Amager.
'Fra dårlig til værre'
Men både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet stiller sig på hælene.
- Denne sag er gået fra dårlig til værre, men i det mindste er Bygningsstyrelsen ærlige og erkender at de ikke har kontrolleret skatteforholdene, siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.
- Jeg forventer at ministeren vil orientere finansudvalget nærmere om, hvad han nu vil gøre, fortæller han.
Forarget over skattely-skandale: Vanvittigt og skævt signal