Var dømt ude: Fartdjævel på plakaten igen

Søren Hyldgaard (V) troede hans kommunalpolitiske drømme var knust, da han fik frakendt sit kørekort - nu stiller han op igen

Søren Hyldgaard er endnu engang klar til kommunalvalg, selvom det så sort ud, da han fik ubetinget frakendelse af sit kørekort. Foto: PR-foto
Søren Hyldgaard er endnu engang klar til kommunalvalg, selvom det så sort ud, da han fik ubetinget frakendelse af sit kørekort. Foto: PR-foto

To fartovertrædelser tilbage i sommeren 2015 lagde Søren Hyldgaards (V) politiske drømme i grus.

I 2018 - tre år efter Søren Hyldgaards lovovertrædelse - blev reglerne skærpet, hvilket betød, man ikke er valgbar, hvis man har fået frakendt sit kørekort.

I 2019 stadfæstede Østre Landsret dommen, og Venstre-politikeren fik en ubetinget frakendelse af kørekortet i et halvt år. Dermed blev han ifølge valgbarhedsloven tvunget ud af kommunal politik, mens han kunne se sine politiske drømme gå op i røg.

Samtidig fik han tre års karantæne fra kommunalpolitik, hvorfor det ved første øjekast var umuligt at stille op til kommunalbestyrelsen før 2025.

Imidlertid er der alligevel kommet fart under valgkampen for Venstre-løven, der på trods af frakendelse af kørekortet er blevet opstillingsparat til kommunalvalget i Rudersdal Kommune.

- Det var en lettelse, da Indenrigsministeriet kunne oplyse mig, at jeg kunne tolke reglerne anderledes, så jeg kunne stille op igen, siger Søren Hyldgaard til Ekstra Bladet.

Ifølge Søren Hyldgaard har kommunen fået et skriftlig svar fra Indenrigsministeriet, der godkender, at han stiller op til valg, selvom hans karantæne fortsat er gældende.

Fortsat karantæne
Selvom Søren Hyldgaard ifølge eget udsagn har fået Indenrigsministeriet ord for, at han kan genopstille til kommunalvalget, vil han fortsat - hvis han bliver valgt ind - have karantæne for at træde ind i kommunalbestyrelsen, fordi han ikke er valgbar ifølge reglerne.

- Jeg kan første træde ind i kommunalbestyrelsen i januar 2023. Derfor vil min suppleant repræsentere mig til kommunalbestyrelsesmøderne, indtil min karantæne er udløbet, og jeg igen kan sidde med ved møderne, siger Søren Hyldgaard.

Søren Hyldgaards karantæne udløber 8. januar 2023.

Havde du stillet op, hvis din karantæne for at deltage i møderne havde været længere end det ene år?

- Jeg havde nok ikke stillet op, fordi det havde været en for stor en andel af valgperioden, jeg havde været ude, selvom en stemme på mig er en stemme på Venstre.

- Jeg er stadigvæk aktiv, og et år går lynene hurtigt. Jeg har stadig en masse muligheder i baglandet og de næste tre år, når karantænen udløber, afslutter Søren Hyldgaard.

Sammen med 5300 andre blev han blitzet i en omdiskuteret fartkontrol, der endte ud i Danmarks største fartbødesag.

Han blev blitzet med 87 km/t og 89 km/t, hvor hastighedsgrænsen var 50 km/t, fordi strækningen var klassificeret som vejarbejde.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Se Ekstra Bladets kommunalvalgsprogram her:

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?