Annonce:
Annonce:

Veganerpartiets formand trækker sig

Formanden for Veganerpartiet Michael Monberg trækker sig. Det sker dagen efter, at partiet er blevet opstillingsberettiget

Lisel Vad Olsson er ny forperson for Veganerpartiet efter Michael Monberg har trukket sig. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Lisel Vad Olsson er ny forperson for Veganerpartiet efter Michael Monberg har trukket sig. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Det er slut, før det hele begyndte.

Medstifter af - og formand for - Veganerpartiet Michael Monberg trækker sig fra posten. Det sker dagen efter, at partiet er blevet officielt opstillingsberettiget og har fået partibogstavet 'G'.

Det skriver Michael Monberg i et opslag på Facebook.

- Det er med kæmpe vemod, at jeg må meddele, at jeg giver faklen videre til de mennesker, som har fundet sig tilrette i organisationen.

- Det har været en af de sværeste beslutninger, som jeg nogensinde har truffet, og lige nu føles det måske forkert.

- Men jeg ved, at timingen er rigtig, og der er stærke kræfter til at overtage, skriver han.

Et alternativ til alternativet til Alternativet

Ny forkvinde
Ifølge opslaget på Facebook er den nye formand for partiet Lisel Vad Olsson. På partiets hjemmeside skriver hun, at hun arbejder fuld tid for partiet og har bloggen 'Taler for dyr'.

Annonce:

- Veganerpartiets nye forperson, Lisel, er en stærk kvinde, og med hende ved rorpinden er jeg tryg ved, at skibet vil sejle videre, lige meget hvad det bliver mødt med, skriver Michael Monberg.

I forbindelse med at partiet blev opstillingsberettiget, oplyste de, at partiet ikke vil udtale sig til pressen før 28. september.

Ro i sindet
Michael Monberg trækker sig ifølge Facebook-opslaget, fordi han 'for første gang har muligheden for, med ro i sindet, at fokusere på de ting', som han ikke har kunnet prioritere grundet arbejdet i partiet.

Han skriver yderligere, at han ikke kan 'beskrive, hvor hårdt det har været at holde gejsten oppe'. Men han glæder sig over, at partiet har 'gjort det umulige'.

I opslaget glæder han sig over, at Veganerpartiet har holdt ved og har opnået at blive opstillet til Folketinget.

- Vi har i fællesskab skabt en platform, som ingen nogensinde kan tage fra os igen. Og i processen har vi mødt flere hundrede tusinde mennesker, som første gang er blevet mødt med idéen om, at dyrene ikke er til, for at vi kan udnytte og misbruge dem, skriver han.

Veganerpartiet er nu officielt på stemmesedlen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Se beskederne

Kan en energihandler gøre sit arbejde 300 mio. bedre?
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: