Vender tilbage til Christiansborg: Lykketoft gør comeback

Mogens Lykketoft skal han ikke have ordførerskaber, når han vender tilbage til Christiansborg

For nylig ville Mogens Lykketoft ikke forholde sig til kritik efter momsfrit restaurantbesøg

Når Mogens Lykketoft 1. oktober vender tilbage til Christiansborg, vil han overlade det til partiformand Mette Frederiksen at afgøre, hvad han skal arbejde med.

- Jeg har skrevet til vores gruppesekretær Christine Antorini og forklaret hende, at jeg gerne vil være menigt medlem i et par af udvalgene på Christiansborg, forklarer Mogens Lykketoft til Ekstra Bladet.

- Jeg har samtidig gjort opmærksom på, at jeg ikke vil være ordfører, og jeg vil heller ikke i Folketingets Præsidium.

- Jeg har været formand for Folketinget, og det giver ingen mening, hvis jeg skulle sidde i præsidiet, hvor vi jo har Henrik Dam Kristensen, siger Mogens Lykketoft.

Gnier-Mogens slår til igen: Afsløret i moms-fifleri

Omstridt person
Mogens Lykketoft er en omstridt person i den socialdemokratiske folketingsgruppe, som han har været medlem af siden 1981.

Adskillige medlemmer ser helst, at han helt trækker sig ud af Folketinget og overlade sin plads til sin suppleant Jeppe Bruus, der har passet hans plads i Folketinget, mens Mogens Lykketoft det seneste år har været formand for FN.

- Det har jeg ingen planer om. Jeg håber, at jeg fortsat kan bidrage med min erfaring, og jeg stiller mig til rådighed der, hvor partiet gerne vil have mig.

- Jeg er eksempelvis blevet opfordret til at hjælpe med arbejdet om vores nye principprogram. Jeg har deltaget i et møde, og jeg regner med, at jeg får mere at bestille, når jeg slutter mit arbejde i New York for FN i slutningen af september.

SF om Gnier-Mogens: Tager skridt på pampervejen

Dropper sommergruppemøde
Socialdemokraterne holder sommergruppemøde 16. og 17. august, hvor partiet normalt fordeler ordførerposter og udvalgsposter.

- Kommer du til sommergruppemødet?

- Nej, det har jeg ikke tid til. Jeg skal bruge de næste måneder på at gøre mit arbejde færdig i FN.

- Flere af dine partifæller, som Ekstra Bladet talte med på Folkemødet på Bornholm, mener, at du skal bruge din store erfaring dels fra Folketinget og dels fra FN til at holde en masse foredrag, når du vender hjem. Vil du gøre det?

- Ja, det skal jeg. Jeg har på det seneste brugt meget tid på bæredygtig udvikling og klima, som jeg gerne vil fortælle om. Men nu skal jeg tilbage til New York, og så må vi se, hvad der sker, når jeg vender tilbage til Christiansborg, siger Mogens Lykketoft til Ekstra Bladet.  

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær