Venstre afviser økonomers kritik af håndværkerfradrag

Venstre er dybt uenig med en lang række økonomer, der ikke kan se den økonomiske fidus i håndværkerfradrag

Følg Politik

Venstre afviser kritikken fra en lang række økonomer, der overfor Ritzau kritiserer det håndværkerfradrag, som vil blive genindført, hvis blå blok vinder næste valg.

I alt 38 af landets førende økonomiske eksperter har forholdt sig til, om håndværkerfradraget er en god idé for samfundsøkonomien, og til det svarer 28 nej.

Seks eksperter mener det modsatte. Men det er sidstnævnte gruppe, der har fat i den lange ende, lyder reaktionen fra partiets skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

- Vi er dybt uenige i, at det ikke skulle være en god idé, siger han og fortsætter:

- Det er en god idé at sikre flere private danske arbejdspladser. Der er en god idé, at vi veksler sort arbejde til hvidt. Det er en god idé, at blandt andet børnefamilier får lidt bedre tid i dagligdagen ved at få bedre råd til at købe sig til ekstra hjælp.

Den nuværende regering lagde ved årsskiftet håndværkerfradraget i graven. Men tanken om at vække fradraget fra de døde er ikke bare et fromt ønske fra Venstre.

Partiformand Lars Løkke Rasmussen har understreget, at selvom han skulle vinde nøglerne til Statsministeriet tilbage efter næste valg, så vil han ikke låse sig ind og tage plads i statsministerkontoret, hvis fradraget ikke genindføres.

- Skal de økonomiske lærebøger skrives om, siden så mange økonomer er af en anden mening?

- Nej, men det er nu engang sådan, at det er politikere og ikke økonomer, der driver det her land. Og fra Venstres side må vi bare sige, at der er mange gode effekter af et håndværkerfradrag.

- Små håndværksmestre i det nord- og vestjyske og på Sjælland skriger på det her. De oplever nedgang i ordrebøgerne, og så mener jeg, at ordningen har al mulig begrundelse, siger Torsten Schack Pedersen.

- Jeg er med på, at håndværkerfradraget er en god idé for håndværkere, men spørgsmålet er jo, om det også er en god idé for samfundet?

- Men det er det jo også for servicevirksomhederne og for børnefamilierne.

- Jeg ved godt, at denne her regering har ladet sig diktere af finansministeriets økonomer, men nu handler politik jo om, hvad det er for et samfund, man vil have. Og her er det afgørende for os, at familierne på regning kan købe sig til hjælp i hverdagen.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+