Annonce:
Annonce:

Venstre afviser S-påstand om at bryde løfte om støtte

Socialdemokraterne mener ikke, at man kan stole på regeringens løfte om at donere millioner til Syrien-ofre

Annonce:
Følg Politik

Det er fuldstændig absurd, at Socialdemokraterne ikke stoler på regeringen, som har givet håndslag på 688 millioner kroner til ofrene for krigen i Syrien forud for en international donorkonference torsdag.

Det siger Michael Aastrup, Venstres udenrigsordfører, der afviser Socialdemokraternes kritik af regeringen.

- Det er fuldstændig absurd at høre Socialdemokratiet så tvivl om, hvorvidt man kan stole på de penge, som vi nu lover på donorkonferencen.

- For det første var vi i 2015 i top-fem over donorer til ofre for Syrien-krisen i forhold til landets størrelse. Derudover har regeringen hele tiden fulgt op, når der har været behov for ekstra penge, siger han.

Kritikken blev fremsat tidligere torsdag, da Mogens Jensen, Socialdemokraternes udenrigsordfører, såede tvivl om, hvorvidt Danmark rent faktisk agtede at donere pengene.

Det skal ske på den internationale donorkonference i London, hvor der samles ind til at tackle den humanitære krise i Syrien og de omkringliggende lande.

Når Mogens Jensen sår tvivl om regeringens løfter, sker det, fordi den nuværende regering har holdt fast i sin plan om ikke at udbetale dele af den udviklingsbistand, som SR-regeringen i 2014 satte på finansloven for 2015.

Det er dog for søgt, mener Michael Aastrup.

- Vi har ikke brudt nogen som helst juridisk aftale. Siden regeringen tiltrådte i juli, har vi givet flere bidrag for at hjælpe ofrene for Syrien-krisen, så han har overhovedet ikke ret i sin påstand. Tværtimod har vi hjulpet rigtig meget, og det vil vi fortsætte med at gøre, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: