Annonce:
Annonce:

Venstre beskyldes for at glemme løfter om færgetakster

Regeringen afviser, at en ny vækstaftale bryder med løfter om, at færgen skal være lige så billig som bilen

Annonce:
Følg Politik

Det er bare et spørgsmål om prioriteringer, hvis man vil gøre det lige så billigt at sejle med færge som at køre i bil på en landevej.

Sådan har det ifølge De Radikale tidligere lydt fra Venstre, som sammen med de øvrige borgerlige partier har indgået en aftale om blandt andet lavere færgetakster.

Med den nye aftale er der afsat 48 millioner kroner i år og 95 millioner kroner hvert år de kommende år til at sikre billigere færgeoverfarter uden for højsæsonen.

Men det er langt fra de godt 130 millioner kroner, som det ifølge et forslag fra den tidligere S-R-regering vil koste at sikre det såkaldte 'landevejsprincip'.

Annonce:

- Det er noget helt andet end det, Venstre sagde før valget. Vi troede, at vi var enige med Venstre om, at prisen for at sejle med færge skal ned på samme niveau som prisen for at køre på en landevej, siger De Radikales transportordfører, Andreas Steenberg.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag afviste erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), at der er tale om brudte løfter.

- Det er klart, at der altid er nogen, der ønsker sig mere. Nu kommer vi til at bruge 95 millioner om året på at gøre færgetaksterne billigere. Det er bestemt en rigtig god investering i vores ø-samfund, sagde Troels Lund Poulsen.

Ifølge De Radikale har transportminister Hans Christian Schmidt (V) tidligere sagt, at Venstre vil finde de nødvendige penge til at sikre tilstrækkeligt billige færgebilletter.

- Da han var formand for landdistriktsudvalget sagde han, at det her var småpenge, og det handlede bare om prioritering, siger Andreas Steenberg.

Annonce:

Ved pressemødet tirsdag understregede erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, at regeringen med vækstaftalen har været nødt til at tage hensyn til andet end prisen for at krydse landets farvande.

- Det er afgørende for os, at vi også har kunnet prioritere andre ting, blandt andet bedre bredbånd, sagde Troels Lund Poulsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: