Venstre: Ellemann afløser Støjberg som politisk ordfører

Jakob Ellemann-Jensen er ny politisk ordfører for regeringspartiet, mens Søren Gade bliver gruppeformand

Følg Politik

Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, bliver regeringspartiets nye politiske ordfører. Den 41-årige politiker, der er søn af forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, afløser Inger Støjberg, der er udnævnt til integrationsminister.

Samtidig har Venstres folketingsgruppe udpeget tidligere forsvarsminister Søren Gade til gruppeformand i stedet for Kristian Jensen, der skal være udenrigsminister.

Søren Gade havde trukket sig fra dansk politik og blev i stedet administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer. Den post forlod han imidlertid, da ledelsen blev omstruktureret.

Kort før folketingsvalget fulgte Søren Gade en opfordring fra partiformand Lars Løkke Rasmussen til at stille op for Venstre, og Gade blev valgt til Folketinget fra Nordjyllands Storkreds med 28.916 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til en af valgets topscorere.

Det var en overraskelse, da han søndag ikke var en af de 17 ministre i Løkkes smalle Venstre-regering. Løkke forklarede, at han gerne så Søren Gade som gruppeformand.

Folketingsgruppens ny næstformand er Louise Schack Elholm, mens Preben Bang Henriksen er ny gruppesekretær. I gruppeledelsen sidder også Torsten Schack Pedersen, Morten Løkkegaard og Anni Matthiesen.

Endelig har Venstre valgt Kristian Pihl Lorentzen til Folketingets Præsidium.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+