Venstre fjerner drille-detalje fra Tulle-video til Ellemann

En lagkage er blevet klippet ud af en video-hilsen fra Kristian Thulesen Dahl til Jakob Ellemann efter kroning som V-formand

Hvad skal vi tage med os fra det ekstraordinære landsmødei dag? Henrik Qvortrup analyserer. Video: Lars Græsborg Mathiesen.
Følg Politik

Kristian Thulesen Dahl kunne ikke dy sig.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger valgte DF-formanden i sin video-hilsen til Jakob Ellemann-Jensen, som lørdag blev vist på Venstres landsmøde foran 850 delegerede og den nye partiformand, at præsentere en lagkage på optagelsen.

Men det var åbenbart for stærk kost for Venstre.

Hjort efter voldsom ballade: - Tanken var ikke til at bære

I hvert fald blev sekvensen med lagkagen ikke vist for Venstres medlemmer og nye formand. I stedet var hilsenen fra Thulesen Dahl en helt kort lykønskning, som blev vist sammen med hilsner fra de øvrige partiledere på Christiansborg.

Lagkage-fejring er blevet et varmt emne i dansk politik, efter Inger Støjberg i 2017 fejrede, at hun havde rundet 50 udlændingestramninger ved at lægge et billede af sig selv og en lagkage med dannebrogsflag på sociale medier.

Kristian Thulesen Dahl brokker sig lørdag eftermiddag på Twitter over, at hans lagkage-detalje er væk fra video-hyldesten til Ellemann.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar.

Jakob Ellemann-Jensen valgte at bruge sin valgtale på at invitere de øvrige fire borgerlige partier på kaffe for at genopbygge blå blok oven på en hård valgperiode, hvor samarbejdet har lidt stor skade mellem de blå partier.

Inger jorder Ellen: Ny Venstre-dronning

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind