Venstre-folk afslører: Løkkes bror løber fra aftale

Knud Løkke Rasmussen har ifølge lokale Venstre-folk underskrevet erklæring, der betyder, at han nu bør forlade byrådspost. Men lillebror-Løkke har i sinde at blive

Knud Løkke Rasmussen
Knud Løkke Rasmussen

Da Lars Løkke Rasmussens lillebror, Knud Løkke Rasmussen, i sidste uge meldte sig ud af Venstre, slog han samtidig fast, at han agter at fortsætte som løsgænger i Fredensborg Byråd frem til næste kommunalvalg.

Men planerne om at fortsætte i byrådet strider mod en intern aftale i Venstre, som Knud Løkke Rasmussen skrev under på op til det seneste kommunalvalg.

Det oplyser Venstres byrådsgruppe i Fredensborg i en pressemeddelelse. Her citeres der fra en såkaldt kandidaterklæring, som Knud Løkke Rasmussen og de andre Venstre-kandidater i Fredensborg har underskrevet:

'En kandidat, der er indvalgt på Venstres liste, accepterer, at pladsen tilhører Venstre, og at man ved udtræden af Venstres Byrådsgruppe overlader pladsen til 1. suppleanten til Byrådet,' står der i erklæringen.

'I dét perspektiv havde vi forventet, at Knud Løkke Rasmussen leverede sit mandat tilbage til Venstre', lyder det i pressemeddelelsen fra Venstres byrådsgruppe i Fredensborg.

Knud Løkke Rasmussen er ikke længere medlem af Venstre (Foto: Venstre) Dansk politik Løkkes bror har meldt sig ud af Venstre

Moralsk forpligtet
Partiets gruppeformand i Fredensborg, Thomas Elgaard Larsen, slår fast, at Knud Løkke Rasmussen ikke kan tvinges til at overholde aftalen:

- Det er en personlig beslutning, som han træffer. Aftalen er ikke juridisk gældende, men jeg synes, at den er moralsk gældende, siger Thomas Elgaard Larsen til Ekstra Bladet.

Venstres medlem af Økonomiudvalget i Fredensborg Kommune, Thomas Bak, mener, at Knud Løkke Rasmussen er moralsk forpligtet til at overholde aftalen.

- Jeg har da en forventning om, at ethvert Venstre-medlem lever op til de dokumenter, de skriver under på, siger Thomas Bak og fortsætter:

- Jeg håber da, at Venstres formand - hans familiære forhold desuagtet - støtter op om, at et mandat på Venstres liste tilhører Venstre.

133.000 kroner årligt
Bliver Knud Løkke Rasmussen siddende i byrådet, slipper han bl.a. for at skulle vinke farvel til den indtægt, der er forbundet med posten.

Indtil nu har Knud Løkke Rasmussen tjent godt 133.000 årligt på byrådsarbejdet. Det fremgår af Fredensborg Kommunens hjemmeside.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Knud Løkke Rasmussen til sagen, men herunder kan du læse, hvad han skrev på sin Facebook, efter at han havde meldt sig ud af Venstre.

204 kommentarer
Vis kommentarer