Venstre frygter at politiet fodres med egen hale

Finansieringen af regeringens forslag til en antiterrorpakke skal undersøges, mener Venstres Karsten Lauritzen

Regeringens forslag til bekæmpelse af terror fejler ikke noget, men det har mangler, og finansieringen er forkert, mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Vi er bekymrede for, at en del af den saltvandsindsprøjtning, der er behov for at give til PET og politiet, i virkeligheden er penge fra forsvarets og politiets reserver. Det vil sige, at det går ud over det almindelige kriminalitetsbekæmpende arbejde, siger han.

- Vi i Venstre har haft et ønske om at tilføre nye midler og ikke blot at fodre hunden med sin egen hale.

Regeringens forslag "Et stærkt værn mod terror" er et resultat af de anbefalinger, de forskellige myndigheder kom med efter terrorangrebene i Paris i starten af januar.

Derimod er erfaringerne fra sidste weekends angreb i København ikke blevet brugt i regeringens forslag, da politiet ikke er færdig med sin efterforskning.

- Måske skulle regeringen have ventet en uges tid med at præsentere sit forslag, siger Karsten Lauritzen.

- Det havde være rarest, hvis den diskussion, vi tager hul på i dag, ikke kun omhandlede terrorangrebet i Paris, men også det der ramte vores land i weekenden.

Et andet punkt i det fremlagte forslag, der ærgrer Karsten Lauritzen, er, at regeringen først vil evaluere indsatsen mod radikalisering i danske fængsler, inden den vil komme med forslag til nye initiativer.

- Vi synes, det er mærkeligt, at man ikke allerede nu tager initiativ til at gøre noget ved radikalisering i fængsler, siger han.

- Nu siger regeringen, at der er behov for at evaluere det. Der tænker vi, at man allerede nu skal tage hul på diskussionen og ikke blot vente.

Der skal være forhandlinger om regeringens antiterrorpakke i både politiforligskredsen og forsvarsforligskredsen i den kommende uge.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time