Annonce:
Annonce:

Venstre klapper i om Mettes corona-håndtering

Før valget kritiserede man i Venstre statsminister Mette Frederiksen for at lukke Danmark for meget ned under corona. Men nu er partiet kommet i regering, og nu klapper sundhedsminister Sophie Løhde i

Fra kritiker til tavs. Venstre-sundhedsminister Sophie Løhde har ikke længere nogen kommentarer til statsministerens corona-håndtering. Foto: Jonathan Damslund
Fra kritiker til tavs. Venstre-sundhedsminister Sophie Løhde har ikke længere nogen kommentarer til statsministerens corona-håndtering. Foto: Jonathan Damslund
Annonce:
Følg Politik

Før valget var Venstre tiltagende kritiske over for Mette Frederiksens (S) håndtering af corona. Der var for meget lukkethed, både når det gjaldt samfundet og selve regeringsførelsen.

'Nedlukningen har store menneskelige omkostninger. Derfor bør vi genåbne samfundet mere, end regeringen vil,' lød det i 2021 fra V-formand Jakob Ellemann-Jensen.

Han begrundede det også:

'Børn og unge mistrives. Virksomheder og små selvstændige er på randen af konkurs. Lad os gribe genåbningen mere fleksibelt an og vise danskerne mere tillid,' understregede han.

I 2022 blev det farvel til coronarestriktioner.

Ingen kommentarer
Nu viser en opgørelse fra Statens Serum Institut, at under 500 danskere under 70 år døde af corona igennem hele den tre år lange epidemi, hvor store dele af samfundets centralnervesystem blev lukket flere gange.

Annonce:

450 danskere under 70 år døde af corona

I alt er under 3900 danskere døde af corona gennem de seneste tre år. Til sammenligning dør mellem 1000 og 2000 danskere om året af influenza.

Derfor har Ekstra Bladet forsøgt at få Venstres nyslåede sundhedsminister, Sophie Løhde, til at svare på et simpelt spørgsmål:

Håndterede Mette Frederiksen corona godt nok? Eller var restriktionerne for omfattende?

Men det har Løhde ingen kommentarer til, oplyser ministeriets presseafdeling.

Gik forrest med kritik
Sophie Løhde krævede ellers, at S-regeringen gennemførte en hurtigere genåbning af landet. Og hun var en af de skarpeste kritikere af regeringens hemmelighedskræmmeri, når det gjaldt beslutningen om at lukke Danmark helt ned i epidemiens start i marts 2020.

Annonce:

Her påstod Mette Frederiksen, at alle sundhedsmyndigheder anbefalede den hårde nedlukning i marts 2020. Det gik en stor granskning af forløbet fra en uvildig ekspertgruppe sidenhen i rette med.

'Jeg er meget enig med mine folketings-kollegaer fra både rød og blå lejr, der opfordrer regeringen til at udvise bare lidt større respekt for Folketinget,' tordnede Sophie Løhde blandt andet på Facebook i februar 2021.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Corona-ofrenes alder

Alder på folk, der er døde af corona (uge 11 2020 til uge 11 2023):

20-29 år: 6

30-39 år: 9

40-49 år: 22

50-59 år: 92

60-69 år: 321

70-79 år: 960

80-89 år: 1555

90+ år: 896

Total: 3861

Kilde: Covid-19 relaterede dødsfald i covid-19 overvågningssystemet er baseret på den danske mikrobiologi-database og CPR-registeret, Statens Serum Institut. Kategorisering for med/af covid-19 er baseret på Dødsårsagsregister, Sundhedsdatastyrelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: