Venstre: Kommende plan vil mindske modregning i pension

Regeringen har begrænset modregningen i pension ved tab af offentlige ydelser, siger ordfører Jacob Jensen

Regeringen vil have danskerne til at spare mere op til pension. Derfor gav den og Dansk Folkeparti før sommerferien en gulerod til mere opsparing. De forhandler videre i efteråret om skat og pension for at begrænse modregning.

Det siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen

- Vi vil gøre det mere attraktivt at spare op for de mennesker, hvor det ikke kan betale sig. Og for at få flere af dem som i dag ingenting sparer op med på opsparingstanken, siger Jacob Jensen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at vi har vidt forskellig levestandard som pensionister. Speciallæger har 8,1 millioner kroner i formue, mens sygeplejersker må leve af 2,3 millioner kroner.

Det har Cepos, den borgerlig-liberale tænketank, set på. Cepos medregner rate- og alderspension, livrente, LD samt tjenestemandspensioner.

- Forskellen er ikke overraskende. Det flugter nogenlunde med den løn, man får på arbejdsmarkedet. Men vi har grupper - lavtlønnede og dem udenfor arbejdsmarkedet - som har meget lidt, siger Jacob Jensen.

- Nogle har ingenting ud over folkepension og offentlige tillæg. Det kan selvfølgeligt være en udfordring. Både for de mennesker og de offentlige kasser i det udgiftspres, som det kan medføre.

I pension topper læger, offentlige chefer som kommunaldirektører, departementschefer samt direktører i private virksomheder. I midten ligger postbude og sygeplejersker, mens frisører og taxachauffører skraber bunden.

Jacob Jensen erkender, at nogle taber på pension. De mister offentlige ydelser som pensionstillæg.

- Derfor giver vi et større incitament til at indbetale til pension, fordi man ikke modregnes. Ebberød Bank er et meget godt udtryk i nogle situationer. Ellers har vi et godt og gedigent pensionssystem, siger Jacob Jensen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.