Annonce:
Annonce:

Venstre-løve om Nye Borgerlige: - Helt skørt

Venstres Jan E. Jørgensen sender en krads kritik mod Nye Borgerliges næstformand efter konspirationsteori

Venstres Jan E. Jørgensen er personligt stødt over kommentarer fra Nye Borgerliges næstformand. / Foto: Jens Dresling
Venstres Jan E. Jørgensen er personligt stødt over kommentarer fra Nye Borgerliges næstformand. / Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

At Nye Borgerliges næstformand, Henrikke Ergemann, har spredt en konspirationsteori om, at politikerne ikke har fået vacciner men saltvand, er så langt ude, at formand Lars Boje Mathiesen må sige klart fra.

Det siger Venstres mangeårige folketingsmedlem Jan E. Jørgensen, der personligt er stødt af kommentaren.

- Det er helt skørt, at hun tror på det. Og at Nye Borgerligere har valgt hende som næstformand vel vidende, at hun gør.

- At Lars Boje Mathiesen ikke har lagt klart og tydeligt afstand til dette her og klart sagt, at selvfølgeligt får politikerne ikke saltvand i stedet for vaccine, det er helt utroligt, siger Jan E. Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Annonce:

Den værste
Ekstra Bladet og B.T. har de seneste uger kunnet fortælle, at Henriette Ergemann de seneste år er kommet med voldsomme kommentarer på blandt andet Facebook i forbindelse med corona og vaccinationsprogrammet.

Hun har på Facebook undskyldt for, at kommentarerne 'ikke var ordentlige'.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Det skrev hun

'Mord på uskyldige børn'
I en kommentar rettet mod den tidligere generalsekretrær for Unicef og tidligere S-minister, Karen Hækkerup, skrev Henriette Ergemann, at hun mente, at Hækkerup skulle i fængsel for børnemord.

'Sindssyge kælling. Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn,' skrev Henriette Ergemann efterfulgt af en vred smiley.

Kommentaren faldt som svar til en video fra efteråret 2020, som på ny var blevet delt i den offentlige Facebook-gruppe 'Kend din grundlov' i maj 2021.

I videoen udtalte Karen Hækkerup, at Unicef var begyndt at indkøbe og oplagre sprøjter, fordi alle børn skulle vaccineres mod covid-19, når der en dag kom en vaccine mod virussen.

doc7ox077kusmh1jxzsggh9 

'Jeg håber, din datter får saltvand'
I juli 2021 skrev Ergemann en kommentar til daværende sundhedsminister Magnus Heunickes eget opslag på Facebook, hvori ministeren forklarede, at han var på vej til 'vaccineland' for at få sit andet vaccinestik, mens hans datter skulle have sit første.

'Vaccineland? Hvor er det? Kunne du og alle de andre rablende uansvarlige forældre så ikke flytte til det land og lade os andre få vores liv tilbage? Jeg håber, din datter får saltvand, som du gjorde, men mon ikke? Lige så rablende vanvittig du er, så vil du vel ikke at skade dit eget barn?', skrev Henriette Engemann og fortsatte:

'Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret'.

Hun uddybede, at hun mener, at politikerne i virkeligheden ikke får den rigtige vaccine, men derimod saltvand.

doc7ox0mmoefp4mazf36u8

'Klamme stodder'
På et opslag i Facebook-gruppen 'Danmark vågner' skrev Henriette Ergemann i maj 2021 om Søren Pind:

'Søren Pind er rablende sindssyg. Han har også udtalt at det er helt ok ikke-vaccinerede ikke kan få lov at færdes på offentlige veje (smiley der kaster op, red.) ... klamme stodder som helt sikkert ikke selv tager den.'

En anden skrev og spurgte, om Søren Pind selv var vaccineret, og til det svarede Henriette Ergemann:

'Måske han vil hvis han kan få den analt?'

doc7oyeyprayhy2rwedmal 

Flere kommentarer går direkte på personer. Men i den kommentar, Jan E. Jørgensen finder værst, skriver næstformanden, at politikerne får saltvand i stedet for vacciner.

- En ting er ukvemsord. Men kommentaren om saltvand vidner om, at hun er rendyrket konspirationsteoretiker. At tro, at vi på Christiansborg skulle have lavet et hemmeligt håndtegn på vaccinationscentret og så fået saltvand, det er virkeligt langt ude, siger Jan E. Jørgensen og fortsætter:

- Det er en meget ondskabsfuld påstand at komme med. Hun påstår, at jeg lader mine medborgere, gode venner, familie og bekendte få en vaccine, jeg skulle vide, var direkte farlig. At jeg har en eller anden skummel tanke om at begrænse befolkningstallet, eller hvad hun nu tror.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Henriette Ergemann, Nye Borgerliges næstformand, er kommet med en stribe kommentarer under corona, der har vakt opsigt. / Foto: Bo Amstrup
Henriette Ergemann, Nye Borgerliges næstformand, er kommet med en stribe kommentarer under corona, der har vakt opsigt. / Foto: Bo Amstrup
 

Formandens ansvar
Nye Borgerliges formand, Lars Boje Mathiesen, har trods flere interviews ikke lagt klart afstand til kommentaren. Han har sagt, at han ikke ville formulere sig sådan og understreget, at kommentarerne er faldet, før Henriette Ergemann blev valgt.

Men det er ikke godt nok, mener Jan E. Jørgensen. Han mener, at formanden må tage klart afstand.

- Han er formand for partiet. Og derfor er det vigtigt at få at vide, om dette her er noget, Nye Borgerlige mener. Og hvis ikke, hvordan kan man så have en næstformand, der gør?

- Selvfølgelig skal der være plads til meningsforskelle i et parti. Men det er ud over enhver tænkelig grænse at beskylde politikere fra andre partier for at for at være del af et komplot, der går ud på at skade befolkningen med en vaccine, man ikke selv tager.

Lars Boje Mathiesen overtog posten som formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund. Foto: Jens Dresling
Lars Boje Mathiesen overtog posten som formand for Nye Borgerlige efter Pernille Vermund. Foto: Jens Dresling
 

Annonce:

Svært samarbejde
At partiet ikke har sagt klart fra gør samarbejdet svært, siger Jan E. Jørgensen.

- Det bekræfter mig i, at vi ikke kunne bygge et regeringssamarbejde op om blå blok. Man er ikke stærkere end sit svageste led, siger Venstre-politikeren og fortsætter om det mere konkrete arbejde på Christiansborg:

- Det er jo svært at samarbejde med folk, der mener, man bevidst prøver at skade sin familie og sin egen befolkning. Skal jeg sidde og forhandle og hyggesnakke med en, der beskylder mig for det? Det er lidt vildt.

Lars Boje Mathiesen ønsker ikke at kommentere på Jan E. Jørgensens udtalelser til Ekstra Bladet.

Den nye næstformand i Nye Borgerlige, Henriette Ergemann, gemmer på en nær fortid med en række kontroversielle kommentarer. Blandt andet har hun anklaget den tidligere minister Karen Hækkerup for 'mord på uskyldige børn'

Dansk politiks vildeste svinere: 'Dum som et bræt'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: