Venstre-mand til julefrokost: Bedre mad end de får på øde ø

Torsten Schack Pedersen sender stikpille til kriminelle udlændinge og lander sig selv i et politisk stormvejr på Twitter

Torsten Schack Pedersen har siddet i Folketinget siden 2005 og er i dag Venstres erhvervsordfører. Foto: Jens Dresling
Torsten Schack Pedersen har siddet i Folketinget siden 2005 og er i dag Venstres erhvervsordfører. Foto: Jens Dresling

SENESTE: Nu beklager Schack

Er manden høj på snaps, eller mener han det faktisk?

Lørdag morgen svæver svaret fortsat i tågerne i debatten efter den julefrokost, som Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen for 12 timer siden deltog i.

Her valgte han nemlig klokken 20.14 fredag aften at lægge et tweet ud, hvor han sendte en solid stikpille i retning af de kriminelle udlændinge, der skal placeres på øen Lindholm.

'Fremragende julefrokostmad - sikkert langt fra den kommende buffet på Lindholm #dkpol.'

 

Inger Støjberg med Lindholm i baggrunden. Foto: Per Rasmussen Politik - 7. dec. 2018 - kl. 19:06 I land på 'de udvistes ø': - Det skal være så utåleligt for dem, at de rejser hjem igen

Løkke: Spis hvad du vil
Kommentaren satte omgående ild i kommentarsporet under folketingspolitikerens tweet, hvor også statsminister Lars Løkke Rasmussen endte med at blande sig.

Det gjorde han som et svar til en af de mange debattører, der gerne ville vide, om det er værdigt for en Venstre-mand at skrive sådan.

'I min optik må folk spise hvad de vil. Det er ikke det afgørende. Kardinalpunktet er, om mennesker vil Danmark på de grundliggende værdier: Frihed, frisind, ligestilling og civile love over religiøse,' lød det lidt svævende svar fra Lars Løkke Rasmussen.

 

Liket af Kristian Jensen
Generelt er kommentarne til opslaget særdeles negative, men erhvervsordføreren har fået flere likes fra kolleger. Blandt andre finansminister Kristian Jensen har ifølge kommentarsporet liket opslaget, men fjernet sit like igen.

Det har Michael Aastrup, der er valgt for Venstre i Østjylland, derimod ikke, da hans like fortsat var synligt lørdag morgen.

Hornbech: Plat forhåning
Venstres tidligere folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech kritiserer derimod kraftigt både tweetet og Lars Løkke Rasmussens svar.

'Lars Løkke giver et svar, der er som en lunken kop te. Venstres formand forsømmer aldeles at fortælle Venstres vælgere, at han tager skarpt afstand fra den slags platheder, der ovenikøbet så tydeligt forhåner religiøse mennesker.'

'Kan det virkelig være rigtigt, at Venstres slagnummer ved næste folketingsvalg vil være at deltage i en konkurrence om at slå bundrekorden for platheder og dumheder og demonstration af manglende respekt for troende danske borgere?'

Både Ekstra Bladet og andre medier har forgæves forsøgt at få Venstre-politikeren i tale. Men han besvarer ikke henvendelserne og har lørdag formiddag meldt afbud til et interview, han havde lovet til TV2 News.

DF's Heino Hahn mener, at udlændinge på Lindholm skal have fodlænke på. Foto: Per Rasmussen Dansk politik - 5. dec. 2018 - kl. 08:30 DF'er: Giv beboere på Lindholm fodlænke på

1026 kommentarer
Vis kommentarer