Annonce:
Annonce:

Venstre om Tines Airbnb-mareridt: Ikke vores problem

Flere partier er klar til at kigge på en løsning på Airbnb-problemet, men ikke Venstre

Hør Forbrugerrådet TÆNK fortælle om den svære situation her
Annonce:
Følg Politik

Det er stort problem, som vi må gøre noget ved, sådan lyder det fra flere partier i folketinget, som Ekstra Bladet har været i kontakt med. Undtagen Venstre.

Sagen drejer sig om, at politiet på syv dage har modtaget syv anmeldelser om private hjem, der alle er blevet misbrugt til bordeldrift og prostitution, efter at ejerne har lejet deres lejlighed ud gennem Airbnb.

Tine udlejede til Airbnb: Mit hjem blev misbrugt som bordel

Og mens både Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er klar til at kigge på en politisk løsning og ny lovgivning på området, fortæller Venstres boligordfører Britt Bager, at hun ikke ser problemerne som politiske.

-  Jeg vil gerne starte med at understrege, at jeg ikke ser noget politisk problem i den her sag, siger hun og fortsætter.

Annonce:

- Der skal ikke herske tvivl om, at jeg selvfølgelig bliver trist på vegne af Tine og hendes personlige oplevelse. Men jeg må samtidig sige, at det er Tine, der frivilligt har lejet sin lejlighed ud gennem den private virksomhed AirBnb. Dermed har hun accepteret de betingelser, som Airbnb driver virksomhed under, og det er forbundet med en risiko, som man ikke ville have, hvis man undlod at leje sin bolig ud gennem Airbnb, forklarer Britt Bager med henvisning til en historie bragt i Ekstra Bladet torsdag, om Tine fra København der fik misbrugt sin lejlighed af prostituerede, der drev bordel fra hendes private hjem

- Jeg vil blot opfordre Tine og andre til at bruge sin sunde fornuft og tænke sig om, inden de udlejer deres lejlighed til fremmede mennesker, siger Britt Bager.

Misbrug på Airbnb: Danskeres hjem bliver brugt til prostitution

(S): Regeringen må gå ind i sagen
Anderledes lyder det fra Socialdemokratiets boligordfører Jan Johansen, han mener at regeringen må gå ind i sagen.

- Jeg mener, at man burde gå ind og kigge på, hvordan man får stoppet de her ting, det må regeringen kigge på, siger han og uddyber.

Annonce:

- Jeg ved ikke om, der lovgivningsmæssigt kan gøres noget ved, men det vil jeg undersøge, for det synes jeg altså virkelig, at man skal gøre noget ved. Hvis det blomstrer op ligesom i Sverige, er det jo et kæmpe problem, siger Jan Johansen med henvisning til situationen i Stockholm hvor politiet for tre uger siden offentligt sagde, at de vurdere at ca. 200 lejligheder hver dag bliver misbrugt til prostitution.

Også Merete Dea Larsen, boligordfører for Dansk Folkeparti mener, at der skal lave ny lovgivning på området.

- Det er et nyt koncept og et nyt problem, som vi åbenlyst skal have lavet noget ny lovgivning omkring, siger hun.

Misbrug på Airbnb: Danskeres hjem bliver brugt til prostitution

Pas på når du udlejer din bolig
Hvis man oplever, at sin udlejede bolig bliver misbrugt til prostitution, så skal man melde det til politiet siger Merete Dea Larsen.

Annonce:

- Man skal melde det til politiet, så de kan få et overblik over problemets omfang. Det er vigtigt. Generelt skal man virkelig passe på med at leje sin lejlighed ud. Det er private hjem og man ved aldrig, hvem man lukker indenfor. Det kunne i teorien også være terrorister, der lejer sig ind på den måde, og så er det virkelig svært for politiet at holde et overblik. På hotellerne bliver de registret, men det gør de ikke i private hjem, fortæller Merete Dea Larssen.

Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten er ikke sikker på, at man kan løse problemet, men han klar til at kigge på det.

- Jeg vil gerne se på, om det det er noget vi kan finde ud af at gøre noget ved, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: