Venstre-ordfører efter sagsanlæg: En risiko vi var villige til at tage

Ikke overraskende og en risiko man var villig til at løbe, sådan lyder det fra Marcus Knuth (V) efter fem syriske mænd har lagt sag an mod regeringen og udlændingeminister Inger Støjberg

Vestre er ikke overraskede over, at fem syriske mænd har rejst en sag mod regeringen og udlændingeminister Inger Støjberg, efter en stramning af familiesammenføringsreglerne, fortæller udlændingeordfører Marcus Knuth (V) til Ekstra Bladet. (foto: Steen Brogaard)
Vestre er ikke overraskede over, at fem syriske mænd har rejst en sag mod regeringen og udlændingeminister Inger Støjberg, efter en stramning af familiesammenføringsreglerne, fortæller udlændingeordfører Marcus Knuth (V) til Ekstra Bladet. (foto: Steen Brogaard)

Regeringen var klar til et sagsanlæg og indregnede det som en reel risiko, da de sammen med Socialdemokraterne strammede reglerne for familiesammenføring tidligere i år.

Sådan lyder det fra Venstres udlændinge- og integrationsordfører Marcus Knuth, efter at fem syrere har lagt sag an mod den danske regering og udlændingeminister Inger Støjberg (V). De mener at tre år er for længe at vente på familiesammenføring.

Fem syrere har sagsøgt regeringen og udlændingeminister Inger Støjberg. De mener, at tre år er for længe, at vente på familiesammenføring. (Foto: DRESLING JENS) Dansk politik Fem syrere sagsøger Støjberg

Ifølge Udlændinge- og Integrationsordfører, Marcus Knuth (V) er regeringen ikke overraskede over, at der nu er kommet et sagsanlæg.

- Vi tager det meget roligt. Vores stramninger på familiesammenføringsområdet er en helt central del af vores politik, som skal sikre, at vi ikke bliver en magnet for flygtninge, fortæller Marcus Knuth til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at et muligt sagsanlæg var en risiko som man var villig til at tage.

- Det er ikke overraskende, at der er nogen der rejser en sag mod os. Det var en risiko som vi har været villige til at acceptere, siger han.

Udlændingeordføreren anerkender at, den nye lov kan være på kant med international lovgivning.

- Vi har strammet rigtig meget op, så meget at vi anerkender, at der kan være en risiko for, at det kan være op kant med international lov, forklarer Marcus Knuth.

Daham Al Hasan har indtil videre fået 8 børn og én kone med til Danmark. (Foto: Anita Graversen) Dansk politik Vil ha’ 20 børn og tre koner til Danmark

Sagen om familiefaren Daham Al Hasan, der lige nu kæmper for at få sine to koner og 12 børn til Danmark gennem familiesammenføring, udover den kone og de otte børn der allerede er her, er ifølge udlændingeordføreren et godt eksempel på, hvorfor reglerne skal stremmes.

- Det er netop et eksempel på, at det er vigtigt med strammere regler. Det er vigtigt, at folk ikke søger til Danmark fordi, at vi har lempelige regler, men netop ikke søger til Danmark fordi vi har stramme regler, forklarer han.

30 kommentarer
Vis kommentarer