Venstre-profil: Løkke tager fundamentalt fejl

Mangeårigt medlem af Folketinget for Venstre går til angreb på statsministerens grundlovstale

Polfoto: Jens Dresling, Miriam Dalsgaard
Polfoto: Jens Dresling, Miriam Dalsgaard

Lars Løkke (V) tager 'fundamentalt fejl', når han blander kritik af regeringen sammen med manglende fædrelandskærlighed.

Det mener Venstre-manden Eyvind Vesselbo, som sad i Folketinget i mere end et årti, og som nu går i clinch med statsministerens grundlovstale.

'Lars Løkke mener, at ringeagten overfor regeringens politik overskygger kærligheden til fædrelandet. Her tager Lars Løkke fundamentalt fejl' skriver Eyvind Vesselbo på Facebook.

'Det er nemlig det modsatte, der er tilfældet. Det er netop kærligheden til fædrelandet, som viser sig gennem en kritik af regeringens politik'.

Nærmest borgerpligt
I statsminister Lars Løkkes grundlovstale i går langede han kraftigt ud efter kunstnere og politikere, der i internationale medier taler kritisk om Danmark. Lars Løkke slog fast, at det nærmest er en borgerpligt at elske sit fædreland og tale godt om det.

- Der er intet forkert i at være stolt af sit fædreland. At være taknemmelig for at være født i Danmark. At ranke ryggen ved tanken om det vi sammen har gjort - og andre før os, dem vi står på skuldrene af. Det er ikke snæversynet eller indskrænket at elske sit fædreland og at ville passe på det. For mig at se er det nærmest en borgerpligt, sagde Lars Løkke Rasmussen og fortsatte:

- I den seneste tid har der været eksempler på danskere, der har sat den borgerpligt til side. Og som har tegnet et vrangbillede af dansk politik, som i parentes bemærket jo støttes af et bredt flertal i Folketinget, i håbet om at sværte Danmarks gode ry og rygte i internationale medier, sagde Løkke.

Her ses udenrigsministeren i luften, da han lod sig overtale til at slå en salto på grundlovsdag. Foto: Privatfoto. Dansk politik TV: Kristian Jensen laver slipse-salto i strømpesokker

Derfor tager Løkke fejl
Eyvind Vesselbo mener dog, at kritkken udspringer af ønsket om at 'bevare vores frie samfund med lige muligheder, bevare vores ubegrænsede ytringsfrihed, bevare vores humanisme og sociale indignation'.

'Man viser derfor sin kærlighed til det danske samfund ved at passe på disse ting. Derfor tager Lars Løkke fejl, når han siger, at kritikken af regeringens politik er en kritik af Danmark. Det er netop det modsatte' skriver Vesselbo på Facebook.

Lars Løkke Rasmussen citerede flere linjer fra H.C. Andersens 'I Danmark er jeg født', da han søndag holdt grundlovstale i bl.a. Lejre. (Foto: Miriam Dalsgaard) Dansk politik Løkke: Borgerpligt at elske Danmark

Pligten overfor fædrelandet
Statsministeren forklarede i sin tale, at han fandt det uforståeligt, at visse personer har travlt med at skamme sig over deres nationalitet.

- Pligten over for sit fædreland – den er der. Derfor synes jeg at det er mærkeligt, når nogen har haft travlt med at sige, at de skammer sig over at være danske, sagde Lars Løkke.

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Martin Lehmann) Dansk politik Løkke: Der er folk som vil rive vores samfund i stykker

Eyvind Vesselbo sad i Folketinget for Venstre fra 2001 til 2015. I dag er han selvstændig erhvervsdrivende.