Venstre-profil mister kreds efter narkokørsel

Jakob Engel-Schmidt har mistet sin opstillingskreds efter afsløring om narkokørsel

Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, forklarer her sagen

Den kendte Venstre-profil Jakob Engel-Schmidt har mistet sin opstillingskreds efter kørsel med kokain i blodet.

Det foræller Toke Fredlev, der er formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk kredsen, til Ritzau.

- Vi har i kredsen besluttet, at vi skal have fundet en ny kandidat til Folketinget. Vi kan ikke acceptere den opførsel, som Jakob har stillet for dagen. Hele den her historie er uacceptabel, og noget vi tager kraftig afstand fra, siger Toke Fredlev.

Dansk politik V-gruppeformand om narkokørsel: 'Torskedum handling'

Ekstra Bladet kunne i aftes afsløre, at det tidligere folketingsmedlem i juli 2017 var blevet taget for narkokørsel. Han er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde.

Tirsdag aften indrømmede Venstre-løven på Facebook, at han havde taget kokain, da han blev stoppet af politiet.

'I juli sidste år lavede jeg mit livs fejltagelse. Jeg blev stoppet af politiet grundet en defekt lygte på bilen, fik taget en blodprøve, og den viste, at jeg ikke måtte køre bil, fordi jeg havde ulovlige stoffer i blodet – det var kokain. Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt,' skrev han på Facebook.

Jakob Engel-Schmidt. Foto: Magnus Holm/Scanpix/Ritzau Politik Engel-Schmidt taler ud: Mit livs fejltagelse

Toke Fredlev forklarer, at Jakob Engel-Schmidt er 'dybt pinlig' over det, der er sket.

- Han lægger sig fladt ned og siger undskyld og erkender nu, at det er virkelig dumt, det han har gjort. Det burde han nok have meldt ud, inden det kommer frem i pressen, siger Toke Fredlev.

Han kendte først til sagen, da Jakob Engel-Schmidt kontaktede ham, efter Ekstra Bladet havde bedt om en kommentar. Toke Fredlev oplyser desuden, at han har været personlige venner med V-profilen siden 2010, og at han ikke har haft mistanke til, at 'Jakob tog coke'.

Det var kokain, der var årsag til, at Jakob Engel-Schmidt har mistet kørekortet i tre år, fortæller han på Facebook. Foto: Jens Dresling Politik Jakob Engel-Schmidt: Jeg blev taget med kokain i blodet

Har mistet jobs
Udover kredsen har Jakob Engel-Schmidt også mistet sit job som udviklingsdirektør på Niels Brock - en stilling han har haft siden 1. oktober.

- Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne; det er en stor både personlig og professionel tragedie. siger administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen i en pressemeddelse.

Niels Brock oplyser, at man af princip ikke udtaler sig i personalesager, men bekræfter, at der er indgået en fratrædelsesaftale med Jakob Engel-Schmidt.

Venstre-manden Jakob Engel-Schmidt har fået frakendt kørekortet ubetinget i tre år efter at være blevet taget for narko-kørsel. Foto: Liv Høybye /Scanpix/Ritzau Dansk politik Venstre-løve anholdt: Knaldet for narko-kørsel

Venstre-løven har desuden mistet sit job på TV2, hvor han var paneldeltager i programmet 'NEWS og co.'.

- Jakob Engel-Schmidt har været en del af vores panel på 'NEWS & Co.', og vi har sagt til ham i dag, at det kan han ikke fortsætte med foreløbig. Det er selvfølgelig et problem for vores program. Lige nu skygger den her sag og dens omstændigheder for, hvad han i øvrigt måtte sige som medlem af et panel, siger chefredaktør på TV2 NEWS, Ulla Pors.

Utilgivelig opførsel
Gruppeformand i Venstre, Søren Gade, har tidligere på dagen kaldt Jakob Engel-Schmidts opførsel 'utilgivelig'.

Kendte Så vildt var Sørens forbrug: Tog kokain til morgenmad

- Jakob Engel-Schmidt har begået en torskedum og ulovlig handling. Han siger selv det er utilgiveligt, og det vil jeg give ham ret i, skrev Søren Gade i en sms til Ritzau.

- Jakob har for tiden orlov fra Folketinget. Jeg har derfor meget svært ved at se, at han kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg, med det han har lavet.

Og nu har politikeren altså mistet sin opstillingskreds.

Politik Jakob Engel-Schmidt siger op på Niels Brock

334 kommentarer
Vis kommentarer