Venstre-profils frygt: De vil snige betalingsring ind ad bagdøren

Kan man ikke få hævet afgifterne for betaling i København, så kan man bare indføre roadpricing. Det mistænker Martin Geertsen fra Venstre politikerne inde på Københavns Rådhus for at tænke

Martin Geertsen (V) er kun lige kommet ind i Folketinget, men han har allerede udset sig en fjende i Københavns Kommune. Foto: Jens Dresling
Martin Geertsen (V) er kun lige kommet ind i Folketinget, men han har allerede udset sig en fjende i Københavns Kommune. Foto: Jens Dresling

Man skulle umiddelbart tro, at snakken om en betalingsring rundt om København var diskuteret færdig, død og lagt i graven for længe siden.

Men sådan er det bare ikke alligevel, for nu er snakken blevet genoplivet på Rådhuset i København af Alternativet. Det skriver Berlingske.

Alternativet har foreslået at man skal indføre roadpricing i København, hvilket er det samme som en betalingsring. Dette forslag møder opbakning fra medlemmer af Socialdemokratiet, SF, de Radikale og Enhedslisten.

Det er især beboere på Christianshavn, der er hårdt ramt af problemerne med manglende parkeringspladser i hovedstaden. Foto: Mogens Flindt Samfund Derfor kan du aldrig finde en p-plads i Aarhus og København: - Det er pisseirriterende

Sneget ind af bagdøren
Ligegyldigt om det hedder betalingsring eller roadpricing, så er princippet det samme. Bilisten skal betale for at køre ind i hovedstaden med sin bil, bus eller lastbil. Prisen vil være forskellig alt efter størrelse på køretøj og tid på dagen.

Venstre-manden Martin Geertsen er tilbage i Folketinget efter Søren Pinds exit, og det nye medlem har set sig vred på parkeringsproblemerne i hovedstaden. Den nye snak om roadpricing, får ikke pæne ord med på vejen fra Folketingets nye dreng.

-  Min holdning er, at de må have spist søm på Københavns Rådhus. Det her er en betalingsring sneget ind ad bagdøren. Det er jo bare at losse endnu flere udgifter ned i halsen på de københavnske bilejere, og det er jeg voldsomt imod, siger Martin Geertsen til Ekstra Bladet.

Martin Geertsen sad i Folketinget i perioden 2011-2015. Nu kommer han tilbage, da Søren Pind tidligere på ugen trak sig fra politik. Foto: Jens Dresling Dansk politik Søren Pinds afløser tordner: Det er betalingsringen 2.0

Stor opfindsomhed på Rådhuset
Martin Geertsen er af den holdning, at politikerne på Københavns Rådhus gør alt for at genere bilejerne i hovedstaden. Derfor er han også sikker på, at roadpricing ikke er det sidste initiativ fra rådhuset, der skal bekæmpe trængslen på de københavnske veje.

- Jeg synes, der er en overmåde stor opfindsomhed på Københavns Rådhus i forhold til at genere de mennesker i København, der har brug for at bruge en bil. Vi så det tidligere på måneden med betalingsafgifterne på parkering. Nu kommer det her forslag, og jeg tror, at der også fremover kommer flere forskellige forslag fra et politisk flertal på Københavns Rådhus, som vil genere bilisterne.

Om roadpricing bliver en realitet i Københavns Kommune vides endnu ikke, da det er op til et politisk flertal i Folketinget at vedtage det.

Martin Geertsen mener ikke, at der er et flertal blandt politikerne, der ønsker det på nuværende tidspunkt.

- Politisk lige nu vil det ikke få sin gang, da jeg formoder, at der er et flertal inde på Christiansborg, som ikke vil indføre en vejafgift i København. Skulle det ulykkelige ske på et tidspunkt, at vi mister regeringsmagten, kan vi ikke vide, om det bliver en del af et regeringsgrundlag for oppositionen, siger han.

Dansk politik Kommune sælger alt for mange p-licenser - med fuldt overlæg

89 kommentarer
Vis kommentarer