Venstre slagter DF-drøm om peberspray på Borgerservice

I kølvandet på masseovergrebet i Køln er der opstået uenighed i blå blok om lovliggørelse af peberspray

Det bliver ikke med Venstres stemmer, at Borgerservice kan åbne for salg af våben i form af peberspray (Foto: Anthon Unger)
Det bliver ikke med Venstres stemmer, at Borgerservice kan åbne for salg af våben i form af peberspray (Foto: Anthon Unger)

Der kommer ikke en ny skranke til udlevering af peberspray på landets Borgerservice-kontorer.

Det fastslår Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen.

Afvisningen kommer, efter Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen i går kom med det opsigtsvækkende forslag over for Ekstra Bladet.

Se også: Utryghed efter Køln-overgreb: DF kræver peberspray-salg på Borgerservice

- Jeg synes ikke situationen har brug for at blive opdramatiseret eller eskaleret. Venstre ser ikke noget grundlag for at ændre våbenloven, siger Preben Bang Henriksen.

- Peter Kofod henviser til et øget behov for tryghed. Så vil jeg på min side henvise til, at hvis våben skaber tryghed, så er USA det tryggest land i hele verden. Jeg synes, man skal slå koldt vand i blodet i den her situation og glæde sig over, at kriminalitet i Danmark falder kraftigt.

- For DF vejer kvinders tryghed tungere end de argumenter dér...

- Det vejer sørme også tungt hos mig og Venstre, hvis kvinder går rundt med en generel utryghed.

Ekstremt kedelige episoder
- Justitsminister Søren Pind er meget fokuserert på det her. Vi har fremsat et lovforslag om, at straffen for voldtægt skal stige med et år. Vi tager det seriøst, siegr Preben Bang Henriksen, og henviser desuden til, at Søren Pind vil iværksætte en kortlægning af voldtægtsmænd i Danmark.

Se også: Søren Pind vil have undersøgelse af voldtægtsmænd

- Tegner du ikke et skræmmebillede, når du fremhæver USA? Vi ved, at flere kvinder i dag går med peberspray. Hvorfor skal det være illegalt, når peberspray jo trods alt et våben fra den allernederste del af våbenstige?

- Jeg er helt enig i, at det er nederst på stigen. Men for mig at se, så er det spørgsmålet om, hvorvidt vi skal slække på våbenlovgivningen i Danmark i en situation, hvor kriminaliteten er kraftigt faldende. Skal vi slække på den, fordi der har været nogle ekstremt kedelige episoder i Tyskland? Det finder jeg ikke grundlag for.

- Jeg håber ii øvrigt kke peberspray bliver til en falsk tryghedsfornemmelse, for det er jo ikke sikkert, man kan nå at få den op af tasken.

Se også: Khader: Asylansøgere skal respektere kvinders nej

Se også: S: Asylsøgere skal på kursus i seksualmoral

Se også: DF kræver redegørelse om udlændinges overgreb mod kvinder

251 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere