Venstre tager det helt roligt efter Tulles skattebombe

Det er det sædvanlige fra Tulle, lyder fra det fra Venstre

Jakob Ellemann-Jensen (Foto: Anita Graversen)
Jakob Ellemann-Jensen (Foto: Anita Graversen)

Det er den velkendte politiske teatertorden fra Kristian Thulesen Dahl, når DF-formanden kategorisk afviser, at hans parti vil stemme for regeringens skattelettelser til efteråret.

Det mener Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

- Det her har Kristian Thulesen Dahl givet udtryk for mange gange de seneste måneder. Ligesom vi har sagt, at vi ønsker at gennemføre skattelettelser til efteråret. Og det vil vi indkalde folketingets partier til forhandlinger om.

Du kan glemme alt om en skattereform i denne valgperiode. Den besked fik Lars Løkke her til aften fra DF' formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jens Dresling Dansk politik Tulles skattebombe: I krig med Løkke og Samuelsen

- Men det nye er jo, at Thulesen Dahl helt afviser at stemme for skattelettelser i denne her valgperiode?

- Det, han siger, er, at som situationen er nu, er der ikke råd til skattelettelser. Og jeg er helt enig i, at der skal være råd til det. Vi kan ikke bruge pengene to gange.

- Det var et af jeres valgløfter, at skatten skulle sænkes for folk med små indkomster?

- Lige præcis. Vi vil sænke skatten på arbejde og primært på de laveste arbejdsindkomster. Det er jo klart, at vi alle har et behov for at positionere os i forhold til de forhandlinger. Der er en grund til, at vi er fire forskellige partier i blå blok.

S vil have velfærd
Det er ikke det rigtige tidspunkt at sætte skattelettelser til søs, mener Socialdemokraterne.

- Vil Socialdemokratiet hjælpe V-regeringen med nogle skattelettelser i bunden?

- Vi har opfordret regeringen til at lægge den her skattereform på hylden, for med de flygtninge-udgifter og med nedskæringerne på kernevelfærd i kommunerne er det ganske enkelt ikke tidspunktet til skattelettelser. Pengene kan kun bruges én gang, og vi vil hellere bruge dem på at sikre velfærd og skabe arbejdspladser, siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Men vil det ikke være fornuftigt at give kassedamen en skattelettelse, så det bedre kunne betale sig for hende at blive i Netto frem for at gå ledig?

- Den tidligere regering har lavet reformer, der betyder, at det kan betale sig at arbejde. Og jeg ved, at kassedamen også er meget interesseret i, at der er ordentlige daginstitutioner, at vi har gode skoler, og at der er en omsorg for vores ældre. Jeg hører ikke noget stort folkekrav om skattelettelser, men en bekymring for, at vores velfærd er under pres.

LA: Vi skal nok få skatten ned
Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har gjort det krystalklart: Hvis ikke topskatteprocenten bliver sænket til efteråret, så bliver regeringen væltet inden jul.

Men politisk ordfører for LA Simon Emil Ammitzbøll forsøger at afmontere DF’s skattebombe, som i aftes blev smidt midt i blå blok.

Løkke er løbet fra vores aftaler - og derfor vil vi ikke længere holde hånden under regeringen, fastslår LA's leder Anders Samuelsen. Foto: Niels Hougaard Dansk politik Samuelsen: Garantien for regeringens overlevelse er væk

- Dansk Folkepartis synspunkter er jo velkendte, siger han.

- Umiddelbart ser jeg ikke så meget nyt i det, og jeg tror, det løser sig. Jeg tror på, at vi til efteråret får lavet en aftale, hvor vi får sænket topskatten. Vi tror på, at der både bliver plads til skattelettelser og til noget, der er vigtigt for Dansk Folkeparti.

240 kommentarer
Vis kommentarer