Venstre tager endnu en udmeldelse med ophøjet ro

Michael Gatten fra Københavns Borgerrepræsentation har lørdag forladt Venstre til fordel for De Radikale.

Jakob Ellemann-Jensen er fortsat medlem af Venstre og dermed fortsat partiets politiske ordfører.

Til gengæld annoncerede Michael Gatten fra Københavns Borgerrepræsentation lørdag, at han skifter til De Radikale som direkte konsekvens af Venstre-regeringens udlændingepolitik.

Han er den tredje folkevalgte, der inden for en måned skifter Venstre ud med De Radikale på grund af den førte udlændingepolitik. Den mest prominente er europaparlamentarikeren Jens Rohde.

Jakob Ellemann-Jensen er ikke bekymret for udviklingen. Han er heller ikke bekymret for, at Venstre-medlemmer af Folketinget får samme idé.

På spørgsmålet, om det så betyder, at alle i Venstres folketingsgruppe er enige i udlændingepolitikken, svarer Ellemann-Jensen følgende til Ritzau:

- Vi taler åbent og frit om udformningen af Venstres politik, og det har vi god tradition for. Den slags holder vi inden for vores fire vægge, og så er vi enige, når vi kommer ud ad døren.

Michael Gatten mener, at Venstre rykker sig for meget over til Dansk Folkepartis side. Ellemann-Jensen er ikke enig med sin nu tidligere partifælle.

- I Venstre holder vi netop fast i vores værdier, og vi er opmærksomme på, at antallet af mennesker, der kommer til Danmark, har en betydning.

- Det har en betydning for vores evne til at integrere mennesker og en betydning for fortsat at opretholde et velfærdssamfund, siger Ellemann-Jensen.

Helle Ib, der er politisk kommentator på Børsen, vurderer, at der internt i Venstre er opbakning til den førte udlændingepolitik. Men at håndteringen af det såkaldte smykkeforslag for eksempel har fejlet gevaldigt.

- Dråben for en del har været det makværk omkring det såkaldte smykkeforslag. Altså det med at konfiskere værdier hos folk. Det har regeringen grebet amatøragtigt an, siger hun.

Smykkeforslaget er efterfølgende blevet præciseret over flere omgange.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal ikke bide negle endnu, mener Helle Ib.

- Dette er selvfølgelig ubehageligt for Venstre, men det bliver først decideret alvorligt, hvis der er folketingsmedlemmer, som smutter over til den anden blok. Så begynder jorden for alvor at brænde under Lars Løkke, siger hun.

39 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere