Venstre-top afskriver aftale med Mette F: Pistolerne er trukket

I toppen af regeringspartiet finder man det særdeles urealistisk at lande en aftale med Socialdemokraterne. Samtidig kaster Løkke sig ud i hårdt angreb på Mette F 

Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen Foto: Philip Davali/René Schütze
Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen Foto: Philip Davali/René Schütze

Fronterne mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) er trukket knivskarpt op.

De to partiledere står så langt fra hinanden, at man fra helt centralt hold i Venstre påpeger, at det ikke er realistisk at lande en aftale med Socialdemokraterne under de kommende, altafgørende 2025-forhandlinger.

Samtidig er der tale om - som en centralt placeret Venstre-kilde formulerer det - at Løkke og co nu sender et markant signal til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl: DF-formanden skal ikke forvente, at hans drøm om en bred politiske aftale, hvor Dansk Folkeparti får enderne mellem V og S til at mødes, bliver til noget.

Blinker Samuelsen? DF-boss kræver svar om ultimative krav

Fup og forgøglelser
Venstre-toppen har konkret benyttet beregninger fra Finansministeriet som afsætsrampe til at lægge Mette Frederiksen på is.

Ifølge ministeriet mangler Socialdemokraterne 6,5 milliarder kroner, hvis partiets 2025-plan skal gå op. Det har fået finansminister Claus Hjort Frederiksen til at kalde S-planen for 'fup' over for Politiken.

I går lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen sig direkte i slipstrømmen på sin finansminister og hamrede løs på den socialdemokratiske plan. 

- Den plan, der er lagt frem, er en ikke-plan. Man foregøgler danskerne, at der ikke skal træffes flere vanskelige beslutninger. Nu skal vi bare leve af de penge, vi har.

- Det rækker ikke til de ambitioner, man har. Man er ved at lægge fundamentet til endnu et historisk vælgerbedrag, sagde Lars Løkke Rasmussen til pressen, efter at han havde holdt tale ved Dansk Industris topmøde.

Hovski-snovski
Mette Frederiksen var imidlertid ikke sen til at give igen. Hun bemærkede, at Løkke nok burde være påpasselig med at lægge al for stor afstand til Socialdemkraterne.

- Det forekommer lidt hovski-snovski al den stund, at han ikke kan være sikker på at lave en aftale med nogle andre, lød det fra Mette Frederiksen, der konstaterede.

- Det lyder da som om, at valgkampen er ved at blive skudt i gang.

Blå aftale
På bundlinjen står da også, at et valg blot rykker tættere på med de nuværende positioner i dansk politik.

I Venstre-toppen ikke finder man det som nævnt meget urealistisk at få en aftale i hus med Socialdemokraterne. Dette bunder bl.a. i, at Mette Frederiksen og co. ikke vil høre tale om at hæve tilbagetrækningsalderen og skære i SU'en. 

Dermed skal Løkke forsøge at lave en aftale med de andre blå partier. Umiddelbart en særdeles svær opgave med Kristian Thulesen Dahls kategoriske afvisning af de topskattelettelser, som Anders Samuelsen har sine stålsatte øjne rettet mod.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt