Venstre: Uaktuelt at tale om en ny formand efter Løkke

Kristian Jensen er parat til kampvalg om formandsposten i Venstre, når Lars Løkke Rasmussen træder tilbage.

Udenrigsminister Kristian Jensens (V) udmelding om, at han er klar til kampvalg for at blive Venstres næste formand efter statsminister Lars Løkke Rasmussen, er ikke noget, som hverken regeringen eller Venstre vil sige så meget om.

Mandag meldte statsministeren selv hus forbi på spørgsmål om næstformandens formandsudmelding, og tirsdag er meldingen den samme fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Modsat Lars Løkke Rasmussen vil Jakob Ellemann-Jensen dog gerne sige ord om emnet.

- Jeg har ingen kommentarer. Men Venstre har en formand, så alt det med at tale om andre som formand er fuldstændig uaktuelt, siger Jakob Ellemann-Jensen, der understreger, at det er alt, hvad han har at sige om emnet.

Kristian Jensen udtalte i søndagens udgave af Jyllands-Posten, at han er klar til "at træde op på den øverste skammel".

Normalt afviser toppolitikere at svare på spørgsmål om, hvad der skal ske efter den nuværende partiformand.

Ritzau spurgte mandag Løkke om, hvad han synes om udmeldingen fra Kristian Jensen. Men statsministeren ønskede altså ikke at svare på spørgsmålet.

Statsministeren deltog i en høring på Christiansborg om regeringens syn på veteranpolitikken, og efterfølgende svarede han på spørgsmål om det emne.

Men da spørgsmålet om Kristian Jensens formandsudmelding kom, vendte statsministeren hurtigt rundt på fødderne og gik sin vej.

Ifølge reglerne for pressen på Christiansborg er det lig med, at politikeren ikke vil udtale sig, og det skal pressen respektere.

Netop Løkke og Kristian Jensen var i 2014 tæt på at ryge ud i et kampvalg om formandsposten i Venstre. Løkke var dengang forfulgt af uheldige personsager - blandt andet om tøjregninger på partiets regning.

Det endte dog med, at Kristian Jensen afstod fra kampvalget, fordi det potentielt kunne påbegynde en heftig fløjkamp internt i Venstre.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere