Venstre vil charme fornærmet K tilbage i dagpengeaftale

Konservative trækker sig fra del af dagpengeaftalens finansiering, og Venstre vil forsøge at overtale partiet

Trods et rungende nej fra De Konservative til dele af finansieringen af en ny dagpengeaftale, har regeringen ikke opgivet at overbevise støttepartiet.

De Konservative vil ifølge partiets beskæftigelsesordfører, Rasmus Jarlov, blokere for, at de såkaldte G-dage, eller godtgørelsesdage, for ansættelser under tre måneder kommer med i aftalen.

Dagpengekommissionen har foreslået, at G-dagene, hvor arbejdsgiver betaler de to første dage i ledighed, fremover også gælder for de korte ansættelser. Og Venstre forsøger fortsat at få støttepartiet med.

- Vi finder fortsat, at det er et rigtig godt forslag, dagpengekommissionen er kommet med. Det håber vi også, at vi efter dialog med De Konservative kan finde forståelse for, siger Hans Andersen (V).

- Jeg håber og tror fortsat på, at De Konservative lige som os vælger at følge den anbefaling, som et flertal i kommissionen står bag.

Hans Andersen har ikke glemt, at Venstre i 2014 aftalte at udfase G-dagene for ansættelser under tre måneder, som Rasmus Jarlov henviser til.

- Med den ny aftale har vi aftalt at følge dagpengekommissionens anbefaling, så man harmoniserer G-dagene på tværs af ansættelsestyper.

- Jeg finder, at det er langt bedre at få forenklet og harmoniseret G-dagene, end at have forskellige regler, siger Hans Andersen.

2 kommentarer
Vis kommentarer