Venstre vil gå længere end råd i straf til IS-krigere

Søren Pind er glad for udtalelse fra Straffelovrådet om hårdere straf til danske IS-krigere, men vil videre.

Det er et godt skridt på vejen, at det fremover kan blive muligt at uddele hårde straffe til danskere, som rejser til eksempelvis Irak eller Syrien for at slutte sig til militante bevægelser. Men det er ikke helt nok.

Det mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, efter at Straffelovrådet i en udtalelse foreslår, at danskere, der eksempelvis slutter sig til Islamisk Stat og kæmper mod danske styrker, skal kunne straffes med fængsel på livstid.

- I Venstre er vi glade for, at Straffelovrådet er kommet frem til den vurdering, som de er. Vi sagde jo allerede tilbage i oktober, da vi diskuterede udsendelse af danske soldater, at hvis man drager i krig for IS, så drager man i krig mod Danmark, og så skal man kunne straffes med livstid i fængsel, siger han.

Søren Pind varsler dog samtidig, at Venstre vil gå endnu længere, hvis partiet kommer til magten efter valget.

- Vi vil gerne videre i Venstre. Vi mener, at alene det at opholde sig i en terrorzone skal være ulovligt, medmindre at man har et lovligt ærinde. Sådan bliver det, hvis vi vinder valget, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Til Jyllands-Posten præciserer Bent Carlsen, præsident for Østre Landsret og formand for Straffelovrådet, at danskere, der slutter sig til Islamisk Stat skal kunne straffes med op til ti års fængsel.

Men hvis man tilslutter sig Islamisk Stat og kæmper mod danske styrker ved at deltage i kampe mod danske soldater eller skyde mod danske fly, skal man kunne straffes med fængsel på livstid.

Samtidig anbefaler Straffelovrådet, at man laver et nyt punkt i straffeloven, som skal samles under overskriften landsforræderi.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er positiv over udtalelsen fra Straffelovrådet.

- Jeg er meget, meget glad for udtalelsen. Det er strafferammer i den absolut højeste ende, og det mener jeg også, det bør være, siger hun til Ritzau.

1 kommentar
Vis kommentarer