Venstre vil genindføre optjeningsprincip for børnepenge

Hvis Venstre vinder regeringsmagten, skal genoptjeningsprincip for børnepenge tilbage, siger politisk ordfører

(Foto: Polfoto/Jens Dreisling)
(Foto: Polfoto/Jens Dreisling)
Følg Politik

I dag er det præcis et år siden, at regeringen kom i mindretal i Folketinget på en sag, der fyldte stort set alt i dansk politik i de dage: EU-borgeres ret til dansk børnecheck.

Efter måneders debat endte et flertal bestående af den borgerlige opposition og Enhedslisten 8. maj 2014 at pålægge regeringen at administrere efter de danske regler, der indebærer et årelangt optjeningsprincip til børnepengene.

Men dengang som nu administrerer regeringen ikke efter de danske regler, men det, som man mener er EU-retten: Nemlig at der ikke kan indføres optjeningsprincipper for omrejsende arbejdstagere.

Og hos Venstre står man fast på, at genoptjenings-princippet skal genindføres, hvis partiet ender med at stå i spidsen for en borgerlig regering efter det kommende valg.

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi går ind for optjeningsprincipper, og at vi mener, at regeringen begik en fejl, da de uden videre skrinlagde optjeningen på børnepengene, blot fordi EU havde sendt et brev, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

Spørgsmål: Vil I sørge for, at Danmark vender tilbage til optjeningsprincippet, selvom det måtte være i strid med EU-retten?

- Jamen, vi mener vi jo ikke, at det er i strid med EU-retten. Det er jo det helt centrale for os. Det mente vi ikke, da vi indførte optjeningsprincippet, og det mener vi heller ikke nu.

Spørgsmål: Vil I sørge for, at optjeningsprincippet for børnepenge bliver genindført, hvis I vinder magten?

- Vi ønsker et optjeningsprincip på børnepengene, hvis der er et flertal for det. Det er klart, at hvis det er i strid med EU-reglerne, så er det jo meget besværligt, men det mener vi ikke, at det er, siger hun.

- Det hele er jo strandet på, at regeringen ikke vil tage den sag op i EU. Det vil vi. Hvis EU mener, at det er i strid med EU-retten, så skal det afprøves, det er vi klar til, siger hun.

Den linje vækker glæde i Dansk Folkeparti:

- Venstre var meget aktive på det her spørgsmål sidste år, hvor de opfordrede regeringen til at tage en sag på det, og det vil vi selvfølgelig holde Venstre fast på, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl.

- Hvis EU så mener, at genoptjenings-princippet er ulovligt, så har de jo et retssystem, hvor de kan køre en sag. Indtil videre er det kun embedsmænd og regeringen i Danmark, der har påstået, at det er i strid med EU-reglerne, siger han.

Støjberg til Thorning: Total smudskampagne, du har lavet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+