Venstre vil give 16-årige motorcykelkørekort

Partiet vil skrue op for fartgrænserne og sænke alderskravet for kørekort til knallert og motorcykel

Der skal køres hurtigere på landeveje, motortrafikveje og motorveje, og unge skal kunne tage kørekort til knallert og motorcykel i en tidligere alder.

Sådan lyder en stribe forslag, som indgår i Venstres udspil 'Flere danske job i hele Danmark' under kategorien 'forbedret mobilitet og kortere rejsetid'.

Venstre ønsker, at den nuværende fartgrænse på landevejene på 80 kilometer i timen hæves til 90, 'bortset fra strækninger, hvor det er uhensigtsmæssigt af hensyn til trafiksikkerheden'.

På motortrafikveje vil man hæve den tilladte hastighed til 100 kilometer i timen fra i dag 90, og på motorveje skal det undersøges om fartgrænsen kan hæves til 130 kilometer i timen de steder, hvor den i dag er 110.

Samtidig skal det tidligere være muligt for unge at få kørekort til knallert og motorcykel.

Kørekortet til lille knallert, som lovligt kan føres med op til 30 kilometer i timen, kan i dag erhverves fra 16 års alderen, men Venstre ønsker, at det fremover skal kunne udstedes til 15-årige.

De 16-årige skal samtidig have adgang til kørekort til stor knallert, som har en tilladt topfart på 45 kilometer i timen, og lille motorcykel, som dækker maskiner med en slagvolumen på op til 125 kubikcentimeter.

Her er aldersgrænsen i dag 18 år.

24 kommentarer
Vis kommentarer