Venstre vil ikke betale havmøllepark over finansloven

Venstre kræver klarhed over finansieringen af Horns Rev efter EU-krav, siger partiets finansordfører

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Venstre vil ikke betale den store havvindmøllepark Horns Rev i Nordsøen over finansloven.

- Vi er ikke ude på at bremse udbygningen af Horns Rev, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen og fortsætter:

- Men i sidste øjeblik, inden udbuddet skal sendes af sted, siger regeringen til os, at det ikke er sikkert, at vi kan finansiere hele udbygningen på den måde, vi har aftalt. Det er jo helt fundamentalt for en politisk aftale, hvordan man finansierer tingene, siger Peter Christensen.

Politik Østergaard: EU-fond er til mere end danske vejstumper

EU-Kommissionen afviser, at projektet fra 2017 kan finansieres med PSO-afgifter (energiafgifter). Derfor vil regeringen sætte Horns Rev på finansloven.

Modviljen fra Venstre og Dansk Folkeparti kan koste tusinder af job, advarer finansminister Bjarne Corydon (S) før et møde med de to partier fredag.

Samfund Vindmøller gør din el 14 procent dyrere

Regeringen har ifølge Ritzaus oplysninger siden maj kendt EU-Kommissionens modstand.

- Jeg er noget kritisk over, at regeringen fem minutter i 12 kommer med sådan en bombe under energiaftalen, når den har haft halve år til at tale med os, siger Peter Christensen.

Venstre kræver klarhed over, hvordan Horns Rev betales, hvis Danmark ikke må bruge PSO-afgifter, fastslår han.

- Er det skattestigninger? Er det det arbejdende folk, som skal betale, så man har endnu mindre incitament til at gå fra passiv forsørgelse til job? Er det sygehusbyggeri, som skal udskydes, spørger Peter Christensen.

Horns Rev indgår i regeringens energiaftale fra 2012 til 2020 med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Der oprettes en havmøllepark på 400 megawatt ved Horns Rev i Nordsøen og en park på 600 megawatt ved Kriegers Flak i Østersøen. Da Horns Rev begynder først, kommer EU's melding meget ubelejligt for projektet.

0 kommentarer
Vis kommentarer