Venstre vil stemme for lønhop til politikere

Regeringspartiet vil - som aftalt - stemme for Vederlagskommissionens anbefalinger til politikeres løn

Lars Løkke Rasmussen er statsminister og formand for Venstre (Foto: Jonas Olufson)
Lars Løkke Rasmussen er statsminister og formand for Venstre (Foto: Jonas Olufson)

Folketingspolitikere og ministre står til en lønstigning på omtrent 15 procent, hvis et flertal på Christiansborg som lovet følger Vederlagskommissionens anbefalinger.

Kommissionen blev nedsat for at kulegrave politikeres løn- og pensionsforhold og ventes at komme med sine indstillinger i slutningen af januar. Men ifølge Politiken viser et læk, at politikerne kan sætte næsen op efter en klækkelig lønforhøjelse.

I regeringspartiet Venstre vil finansordfører Jacob Jensen ikke kommentere lækkede tal.

- Jeg venter selvfølgelig på, at Vederlagskommissionen kommer med sin officielle indstilling. Og så har vi jo sagt som en del af aftalen, da vi nedsatte kommissionen, at vi så vil stemme for det, kommissionen måtte komme med som indstilling. Det står vi stadig bag, siger han.

Spørgsmål: Men er 15 procent en rimelig lønstigning?

- Jeg vil slet ikke forholde mig til lønstigninger eller andre forhold, for det er Vederlagskommissionens opgave at komme med en vurdering af det. Og det har vi forpligtet os på at følge. Det er vores holdning, og det vil jeg stadig holde fast i.

Spørgsmål: Og det er uanset, hvad den måtte komme med?

- Ja, det er det, der er aftalt.

Se også: Militærformand: Mere løn til politikere er dobbeltmoral

SF har også givet håndslag på at stemme for kommissionens anbefalinger, men partiet har onsdag trukket i land. 15 procents lønstigning er fuldstændig ude af proportioner, lyder forklaringen. Det er skuffende, mener Jacob Jensen:

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget, at man indgår en aftale for så at springe fra den, når der kommer nogle lækkede dokumenter. Det synes jeg ikke er god politisk skik, men det må stå for SF’s egen regning.

Flere kilder i og uden for Vederlagskommissionen med kendskab til ekspertgruppens anbefalinger siger til Politiken, at man også forventer at ændre politikernes pensionsordninger, så de mere minder om en almindelig arbejdsmarkedspension.

56 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere