Venstreprofil skifter til De Konservative

Værdi- og udlændingepolitik har fået Marcus Knuth til at skifte til Det Konservative Folkeparti, skriver han på Facebook

Hvad betyder det for Venstre, at Marcus Knuth forlader partiet? Henrik Qvortrup vurderer.
Følg Politik

Venstremanden Marcus Knuth har meldt sig ud af Venstre og ind i De Konservative.

Det skyldes blandt andet uenigheder mellem ham og formanden, Jakob Ellemann, samt kampen mod islamisme, skriver han fredag morgen på Facebook.

'Det var Jakob Ellemann, der for syv år siden fik mig ind i politik og ind i Venstre. Jakob har været som en politisk storebror for mig, og jeg har den allerstørste respekt for Jakob som kammerat, som menneske og som leder af Venstre.

Det vil jeg altid have. Men vi har også været bevidste om, at vi ikke altid har de samme holdninger – specielt ikke, når det gælder værdi- og udlændingepolitikken', skriver Marcus Knuth.

Uenig med V-kolleger: Forhastet at melde ud om Støjberg

Knuth langer i opslaget ud efter Venstre, som - ifølge ham - er klar til at lægge udlændingestramninger på hylden.

'Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og sociale kontrol i det danske samfund. Og ja, vi skal kunne tale helt åbent og kritisk om Islams rolle i det danske samfund, ligesom vi skal holde fast i, at Danmark bygger på frie, kristne værdier.

Den kamp kan jeg bedst kæmpe som del af Det Konservative Folkeparti, hvor værdipolitikken er det, der samler – ikke det, der splitter', skriver han på Facebook.

Marcus Knuth har været medlem af Venstre i syv år. Han er i skrivende stund ordfører for Arktis og Grønland, men har tidligere markeret sig på udlændingeområdet og har i flere år har været en af kollegaen Inger Støjbergs tro væbnere.

'Jeg er stolt over de 114 stramninger, som Inger Støjberg, Venstre og jeg nåede i sidste valgperiode. Vi reddede Danmark fra at havne i samme katastrofale situation som Sverige. Det var svære, omdiskuterede beslutninger, som jeg står ved', skriver han videre på Facebook.

Trods uenighederne fortæller Knuth, at det har været 'ubeskriveligt svært' at sige farvel til partiet.

'Jeg har takket af hos Venstre for at fortsætte mit arbejde hos Det Konservative Folkeparti (...) At sige farvel til Venstre er ubeskriveligt svært for mig på det personlige plan', skriver han.


Stærke stemmer i Venstre: - Vi vil ha' Støjberg som næstformand

På Twitter skriver Knuths kollega i De Konservative Rasmus Jarlov velkommen til partiet:

'Når vi i konservative kredse en gang i mellem har gået og talt om hvilke politikere, vi beundrer i andre partier, bliver Marcus altid nævnt. Jeg har altid været fan, og vi glæder os virkelig meget til samarbejdet. Velkommen hjem!'

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU