Venstres egen KL-formand: Løkkes plan er brutal

Løkkes plan vil betyde ringere skoler, daginstitutioner og ældrepleje, lyder det fra KL

Løkke præsenterede søndag hele regeringsgrundlaget - se uddrag her.

Som om Lars Løkke ikke har problemer nok med at få enderne til at mødes med de andre partier i blå blok, så rejser der sig nu massiv kritik af den smalle V-regerings grundlag internt i Venstre.

KL-formand Martin Damm fra Venstre revser nemlig regeringsgrundlagets plan om at 'effektivisere' for 2,5 mia. kroner rundt omkring i landets kommuner for at have 'mega konsekvenser' for velfærden:

Kristian Jensen omgivet af Løkke og hans støtter på Amalienborg søndag formiddag (Foto: Polfoto) Dansk politik Kristian Jensens fløj går i hi

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har søndag fremlagt sine visioner for sin nyudnævnte regering. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Det siger de om regeringsgrundlaget

Bertel Haarder. (Foto: Stig Bjørn Hansen). Dansk politik Bertel: Et mirakel, at jeg hørte Løkke ringe

- Det fylder ikke meget i regeringsgrundlaget, men det er brutalt. Det har mega konsekvenser, lyder det fra Martin Damm i Jyllands-Posten om planerne om årligt at tvinge kommunerne til at frigøre ressourcer for 1 pct. gennem effektiviseringer - samt at gennemføre samme manøvre på statslige driftsområder med 2 pct. årligt.

- Vi kan ikke spare flere frimærker væk - det er jo mange år siden, at de var væk. Vi har effektiviseret hvert eneste år i mange år, så vi har været rundt i alle hjørner for at støvsuge. Hvis man hiver 2,5 mia. kr. ud, svarer det altså til rigtig mange offentligt ansatte,« siger Martin Damm til avisen.

185 kommentarer
Vis kommentarer