Venstres ligestillingsordfører: Tag apanagen fra Alexandra

Venstres Jakob Engel-Schmidt tager bladet fra munden: Grevinde Alexandras million-apanage bør sløjfes

Her kan du se Alexandra på den røde løber til gallapremieren på James Bond-filmen 'Spectre' i oktober sidste år. (Video: Ritzau)

En af Venstres markante debattører, partiets ligestillingsordfører Jakob Engel-Schmidt, blander sig nu i debatten om grevinde Alexandras apanage på 2,3 millioner kroner om året.

Engel-Schmidt mener slet og ret, at Alexandra bør fratages million-støtten fra det offentlige - og gerne allerede i forbindelse med næste finanslov.

Det slår han fast i programmet 'Annejagt' på Radio24syv:

- Normalt er det sådan, at man som borgerlig ikke må sige noget negativt om kongehuset, indleder Jakob Engel Schmidt og fortsætter:

- Men jeg er nødt til at sige, at jeg simpelthen ikke fatter det, lyder hans reaktion på spørgsmålet om det rimelige i, at Alexandra får 2,3 millioner kroner om året i apanage.

- Vi er vel i en situation, hvor vi er nødt til at kigge på det. Det kan ikke være rigtig, at man tjener 2,3 millioner kroner på at lave ingenting, siger Jakob Engel-Schmidt og konstaterer:

- Stod det til mig, blev den sløjfet ved næste finanslov.

Grevinde Alexandra. (Foto: Polfoto/Jonas Olufson) Danske kendte Alex' apanage op i Folketinget

Har ikke diskuteret det
Efterfølgende bliver Engel-Schmidt spurgt, om han har opbakning til synspunktet i Venstre.

- Vi har faktisk ikke diskuteret det. Det må vi undersøge, lyder svaret fra Jakob Engel-Schmidt.

Ekstra Bladet har talt med Jakob Engel-Schmidt, som understreger, at han står ved sine udtalelser i Radio24syv.

Dog tilføjer han om Alexandras apanage:

- Rangerer man 500 af de vigtigste emner, er det et af de nederste på min liste.

Desuden slår Jakob Engel-Schmidt fast, at han har 'respekt for, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe disponerer apanagen.'

Grevinde Alexandra. (Foto: Polfoto/Jonas Olufson) Danske kendte Alex' apanage op i Folketinget

En terrier
Det er ikke hvilken som helst Venstre-mand, der nu rejser debatten om Alexandras apanage. Dette understreges af den modtagelse, Jakob Engel-Schmidt fik i partiets folketingsgruppe tidligere på året.

Engel-Schmidt kom i første omgang ikke i Folketinget ved sidste valg, men en ministerrokade i februar sendte ham ind i varmen på Christiansborg. Og et skabte glæde hos Venstre:

I en artiklen på politiken.dk betegnede flere ham som en 'terrier'. Og partiets politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, gav ham følgende karakteristik med på vejen:

- Han er begavet, velformuleret, skarp og fræk på den gode måde. Og så har han en stærk side, som måske ikke er så udtalt hos mig: Han er hård, og han elsker et godt politisk slagsmål.

Nu har Jakob Engel-Schmidt altså valgt at kaste sig ind i slagsmålet om Alexandras apanage.

Grevinde Alexandra (foto: Jonas Olufson) Dansk politik Sass freder Alexandras million-apanage

355 kommentarer
Vis kommentarer