Annonce:
Annonce:

Venstres vovede valg: Eks-model bliver byrådskandidat

Venstre i Holsterbro har valgt ex-modellen Helle Lillelund som en af kandidaterne til byrådet 

Annonce:
Følg Politik

Byrådet i Holstebro kan til vinter måske se frem til at få selskab af en af landets vel nok smukkeste politikere.

Venstres lokalafdeling i Holstebro har således besluttet at opstille den forhenværende model Helle Lillelund som en af kandidaterne til byrådet, når der er kommunalvalg til november i år. 

35-årige Helle Lillelund har været i partiet siden, hun var 18 år og sidder i dag i Venstre Holstebros kredsbestyrelse og er desuden næstformand i vælgerforeningen. Udover at være opstillet til byrådet, er hun også opstillet til Regionsrådet. 

FOTO: Privat
FOTO: Privat

Helle Lillelund mener selv, hun vil være et frisk pust i dansk politik, hvor hun blandt andet vil forsøge at gøre op med politikerleden.

Annonce:

- Der er alt for mange vatnisser i dansk politik. Det er virkelig sørgeligt at se nogen gange, hvad der foregår. Der er politikere, der er blevet valgt ind, som slet ikke levet op til deres ansvar.  

- I dag er det også meget svært at kende forskel på partierne og rød og blå blok. Det er ikke længere en opdeling. Jeg ville ønske Venstre var bedre til at markere sig og stå ved det, vi siger og gør. Det er rigtig vigtigt. Politikerleden har aldrig været større, end den er nu, og det kan jeg sådan set godt forstå, siger Helle Lillelund, der kom til Danmark, da hun var  4 måneder gammel som adoptivbarn fra Indien. 

-Hvad er dine mærkesager ellers?

Annonce:

- Psykiatrien, som er meget underprioriteret. Jeg har selv kæmpet med psyken og været på den anden side i modsætning til mange andre politikere. De taler og taler om forbedringer uden, at der kommer handling. Herudover er der handicap-området, som jeg har fået kendskab til  efter, at min far fik en blodprop i hjernen og så ældreområdet. De ting brænder jeg super meget for.  

- Og endelig er der også indvandrerpolitikken, hvor vi i dag er alt for milde. 

Foto: Privat
Foto: Privat

Har du ambitioner om at gå ind i landspolitik?

-  Det er altid godt at starte i det små med learning by doing og komme ind i gamet. På sigt vil landspolitik bestemt være interessant, og jeg kender også flere i venstre-toppen godt. Så det er mit mål.    

-Gennem din karriere som model, har du også optrådt lidt mindre afklædt i ført eksempelvis bh. Kan det gavne eller skade, når man er i politik? 

Annonce:

- Vi har allesammen en fortid, og jeg står 100 procent ved min. Det handler om, hvordan du bruger dit udseende. Alt det, jeg har lavet, kan jeg godt stå inde for. Hvordan folk de så tackler det og ser på det, det er deres problem. Jeg har rigtig mange følgere på de sociale medier, og der er aldrig kommet noget vulgært. Det er også et spørgsmål om, hvordan du udtrykker dig. Jeg bruger meget humor og ironi fremfor at være for alvorlig eller for pjattet.

-Hvordan har reaktionen været internt i Venstre i din kreds over din fortid som model?

- Det er selvfølgelig blevet kigget. Jeg er ikke en typisk politiker, og der bliver lagt mærke til mig, men jeg føler, at jeg har fået opbakning og bliver respekteret. Der er meget sladder i Venstre og meget snak, og jeg hører da også ting og sager, men altså hvis nogen har et problem med mig, må de komme hen til mig. Eller er jeg fløjtende ligeglad, så kan de rende mig. 

Hvis jeg var lebbe ville jeg hoppe på 'den blå kost'

FOTO: Privat
FOTO: Privat

Har du nogen politiske forbilleder?

Annonce:

- Internationalt er det Ronald Reagan og Margaret Thatcher. Herhjemme kan jeg godt lide Pia Kjærsgaard. Hun er altid sig selv og er ikke en vendekåbe. Hun taler i øjenhøjde og så man kan forstå, hvad hun siger, og så er hun ikke mindst en fighter. Jeg har kæmpe respekt for hende, og det hører jeg også fra folk på Christiansborg uanset om, man er enig med hende eller ej.  

Kommunal - og Regionsrådsvalget finder sted 21. november.

Kan du forresten huske kommunalvalget 2013? Dengang Nikita Klæstrup stillede op - og vandt valgbabe-afstemningen på ekstrabladet.dk med 21.801 stemmer - ud af 36.746?

Pivfrækt kommunalvalg: Tanja DD-skål vs Topløse Nikita

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

BANDELAND-AFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: