Verden følger spændt det danske valg

Meningsmålinger og britiske planer om genforhandling med EU er nogle af temaerne i udlandets dækning af valget

Selvom Danmark ikke fylder det store på verdenskortet med sine knap 43.000 kvadratkilometer, så følger det store udland også med i det danske valg, der time for time nærmer sig et resultat.

Svenske Expressen, britiske BBC, norske Aftenposten, nyhedsbureauet AFP og Bloomberg er blot et udpluk af de medier, som har skrevet om valget torsdag og i den senere tid.

Historierne spænder over alt fra en 'guide' til det danske valg til Expressens historie om, at de svenske socialdemokrater 'boykotter' valget.

Det mest finurlige indslag må være The Telegraphs quiz, der hedder 'det virkelige liv eller Borgen' med henvisning til den danske dramaserie.

Et fokus, der især går igen, er dog det meget tætte kapløb mellem rød og blå blok i meningsmålingerne.

Valgkampen bliver beskrevet som et 'tæt kæmpet kapløb', 'på et knivsæg' og 'neglebidende'.

To andre temaer, der går igen i den udenlandske dækning, er migrationsdebatten samt den britiske premierminister, David Camerons, løfte om en folkeafstemning om briternes EU-medlemskab inden udgangen af 2017.

Camerons plan om at ændre i EU's traktater i forbindelse med en folkeafstemning kræver nemlig opbakning fra de andre medlemslande.

The Guardian har en artikel, der forklarer, hvorfor en blå regering vil 'booste' Camerons planer.

Venstre indgik i sidste uge en aftale med DF, De Konservative og Liberal Alliance, der blandt andet går ud på at støtte Storbritanniens ønske om en genforhandling.

Men ifølge en artikel fra The Telegraph kan Cameron godt glæde sig over både en rød og blå valgsejr.

Her påpeger skribenten, at en 'socialdemokratisk-ledet regering af Helle Thorning-Schmidt har forpligtet sig til at gøre alt, hvad der skal til for at holde Storbritannien' i EU på nær en traktatændring.

48 kommentarer
Vis kommentarer