Vermund ekskluderet for 'sigøjnerblod': Nu beklager Facebook

Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund er to gange blevet ekskluderet af Facebook. Nu beklager mediegiganten

Facebook gav Pernille Vermund karantæne i to omgange. Nu har de beklaget fejlen. Foto: Stine Tidsvilde.
Facebook gav Pernille Vermund karantæne i to omgange. Nu har de beklaget fejlen. Foto: Stine Tidsvilde.

Et uskyldigt spørgsmål og en stående familie-joke fik smidt formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund af Facebook i tre døgn. Nu undskylder Facebook for fejlen.

Facebook ekskluderede partiformanden onsdag, fordi hun forklarede en bruger, at hun havde sin brune sommerkulør, fordi hun havde 'sigøjnerblod i årerne'.

- Jeg syntes, det var bizart. Der var intet racistisk eller nedsættende. Det er bare noget, vi siger i min familie som en joke, fordi vi har så lyst hår og bliver så brune om sommeren, siger Pernille Vermund.

'Sigøjnerblod' var dog for meget for Facebook, der mente, at kommentaren ikke overholdt Facebooks fællesskabsregler. Derfor kom Pernille Vermund i Facebook-karantæne i tre døgn, som det fremgår af Facebooks beskeder nedenfor.

(Artiklen fortsætter efter Facebook-beskederne)

Partiformanden fik dog endnu en besked fra Facebook to dage inde i karantænen. Nu kom mediegiganten med en undskyldning for ekskluderingen, som ellers havde udelukket politikeren fra at bruge det sociale medie.

- Facebook må gøre, hvad de har lyst til, men hvis mediet bliver overcensureret, så går brugerne jo andre steder hen. Så ender Facebook med bare at være et sted for kattevideoer, siger Pernille Vermund.

Samme toner lyder også fredag på Pernille Vermunds Facebook-profil, hvor hun fejrer den ophævede karantæne med netop en kattevideo.

Det er dog ikke første gang, at Facebook ekskluderer Pernille Vermund. Det skete også, da partiformanden skrev et indlæg om satire og neger-jokes den 16. juli. Dengang blev Vermund udelukket fra Facebook i et døgn.

Pernille Vermund ved endnu ikke, hvad der førte til den første karantæne, men hun tror, at det måske skyldes brugen af ordet neger.

- Jeg blev vel anmeldt af nogen, og da Facebook så ordet neger, så lukkede de mig ned. Men jeg ved det ikke, fortæller Pernille Vermund.

Da der var gået 24 timer kom Vermund tilbage på Facebook, hvilket hun fejrede med ordene 'I'm back!' og denne video:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.