Annonce:
Annonce:

Vermund forsvarer storsviner: Jeg hader løgnere som ham

Pernille Vermund er godt klar over, at tonen er hård, men hun har simpelthen fået nok. Derfor vælger hun de hårde ord over for den kendte journalist David Trads

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Politik

Nye Borgerliges formand er godt gammeldags rasende på journalist og debattør David Trads.

I et angreb på Facebook kalder Pernille Vermund blandt andet David Trads for et usselt pjok og klam, og det skyldes en ting. Hun har fået nok.

- David Trads skriver et indlæg, hvor han kalder os for racister. Det synes jeg er fuldstændig utilstedeligt, og det vil jeg simpelthen ikke have siddende på mig.

Pernille Vermund storsviner kendt journalist: Du er klam!

- Jeg har det sådan, at man må kunne tåle en hård debat, når man engagerer sig i politik, og der kommer alle mulige skældsord frem. Efterhånden bliver det mere og mere grinagtigt, som det bliver skingert, men lige præcis her, der går min grænse. Jeg vil simpelthen ikke finde mig i at blive kaldt racist, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Annonce:

Årsagen til det voldsomme vredesudbrud er et debatindlæg på Altingets hjemmeside, hvor David Trads sammenligner den danske politiker med Geert Wilders fra Holland.

Og det er ikke faldet i god jord hos Nye Borgerliges formand.

Ifølge Pernille Vermund var det dråben, da David Trads beskyldte hende for at være rascist. Her bliver Pernille Vermund sidestillet med Geert Wilders, som ifølge David Trads er 'leder af det direkte racistiske Frihedspartiet'

En løgner!
- Men hvorfor vælger du selv den her meget grove tone?

- Hvis der er noget, som jeg ikke bryder mig om, så er det uvederhæftige mennesker. Altså mennesker, der lyver om andre. Det er så utiltalende en egenskab, og det gør jo, at man ikke kan stole på dem. Når han gør, som han gør og åbenbart flere gange, hvordan kan man så stole på ham?, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Annonce:

Her henviser Pernille Vermund til en tidligere sag fra 2003, hvor David Trads som chefredaktør for Information stod i spidsen for beskyldningerne mod daværende kirkeminister Tove Fergos kommunikationsrådiver, Henrik Gade Jensen. Her blev han beskyldt for at have nazi-forbindelse, men det viste sig senere, at Information måtte trække oplysningerne tilbage og betale erstatning til Henrik Gade Jensen.

Frækt tilbud fra Vermund: Messerschmidt er velkommen hos Nye Borgerlige

- Det er usle mennesker, der gør den slags ved andre. Vi kan alle sammen begå en fejl, og så tænker man sig forhåbentlig om næste gang, men David Trads bliver jof ved. Jeg kan tåle, at vi er dybt uenige, men jeg vil simpelthen ikke finde mig i at blive kaldt racist.

- Men går du ikke ned ’på hans niveau’ og gør det til et værtshusslagsmål ved bare at kaste mudder tilbage i ansigtet på ham?

- Jo, det gør jeg. Men jeg synes, at det er rimeligt at gøre, fordi folk på venstrefløjen tit trækker offerkortet og siger ’hvor er det synd for mig’. Men vi bliver simpelthen nødt til at sige fra. Ikke bare sige, at man bliver bange eller ked af det, men slå i bordet og sige ’hertil og ikke længere, makker’.

Annonce:

- Hvis der er nogen, der møder dig på gaden og kalder dig racist, så ville du jo også sige ’slap lige af makker’. Derfor synes jeg også, at det er rimeligt at sige ’hertil og ikke længere'. Jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt racist, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Trads: Vil ikke deltage
Berlingske har efterfølgende forsøgt at få en kommentar fra David Trads, men han ønsker ikke at stille op til interview. I stedet har han sendt følgende svar til avisen.

Artiklen fortsætter under billedet

 

- Jeg ønsker ikke at bære ved til det hadefulde bål, som Nye Borgerlige næres ved. Det er simpelthen for farligt. I dag har jeg modtaget utallige trusler - senest et anonymt telefonopkald med en konkret trussel, skriver David Trads og har også skrevet følgende opdatering på Facebook, hvor han beskriver en ubehagelig oplevelse efter en tur i biografen med sin kone.

Pernille Vermunds opslag på Facebook har indtil videre fået over 2000 likes, mens over 440 har kommenteret det.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra David Trads, men uden held.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: