Annonce:
Annonce:

Vermund truer med folkeafstemning

Nye Borgerlige vil forsøge at aktivere paragraf 42, hvis regeringen med love lemper udlændingepolitikken

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Hvis regeringen vedtager en lov, som Nye Borgerlige mener lemper udlændingepolitikken, vil partiet forsøge at samle underskrifter, der kan bremse den.

Det siger formand Pernille Vermund fra talerstolen på partiets årsmøde i DGI Huset i Vejle.

Herfra hun truer med at aktivere Grundlovens paragraf 42, der gør det muligt at få sendt love til folkeafstemning, hvis 60 medlemmerne af Folketinget skriver under.

- Når de røde vil lempe udlændingepolitikken, så vil Nye Borgerlige bruge Grundloven til at bremse lempelserne, siger Pernille Vermund.

Hun nævner specifikt den aftale, som regeringen har indgået med sine støttepartier, og som giver børnefamilier, der er berørt at integrationsydelsen eller kontanthjælpsloftet, et økonomisk tilskud.

Annonce:

- Det er et eklatant brud på løftet om ikke at lempe på udlændingepolitikken. Et løfte, som blev afgivet i valgkampen af både Socialdemokratiet og Venstre. Det løfte skal de holdes op på, siger Pernille Vermund.

Vermund takker Frederiksen og giver Ellemann stikpille

- Danskerne burde kunne forvente, at der findes 60 ansvarlige folketingsmedlemmer, der vil holde, hvad de har lovet, siger hun.

Det er dog tvivlsomt, om det vil kunne lykkes Nye Borgerlige at samle de 60 underskrifter, som der kræves.

Nye Borgerlige har brug for Venstre til at samle nok underskrifter, men selv om det store oppositionsparti er er imod aftalen om at give tilskud til børnefamilier, vil partiet ikke skrive under.

Til Jyllands-Posten siger partiets udlændingeordfører, Mads Fuglede:

- Hvis vi skal have folkeafstemninger, hver gang vi er uenige med regeringen, nulstiller vi meningen med folkestyret, siger han.

- Men jeg forstår – og deler Nye Borgerliges frustration. Ligesom Pernille Vermund er jeg overbevist om, at det er virkelig skidt for Danmark at sætte ydelserne op. Jeg mener bare ikke, at en folkeafstemning er kuren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: