Vermunds påstand: Nye Borgerlige tæt på målet om Folketinget

Nye Borgerlige klar til folketingsvalg: - Vi afleverer 20.109 underskrifter, inden Folketinget åbner tirsdag 4. oktober, siger partiets formand, Pernille Vermund

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, regner med, at hendes parti kan stille op til det kommende folketingsvalg, selv om det skulle blive udskrevet i morgen. Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto.
Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, regner med, at hendes parti kan stille op til det kommende folketingsvalg, selv om det skulle blive udskrevet i morgen. Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto.

Partiet Nye Borgerlige er klar til et folketingsvalg, selv om det skulle blive udskrevet i morgen.

Det fortæller partiets formand, Pernille Vermund, 40 år, til Ekstra Bladet.

- Vi mangler under 1000 underskrifter, før vi kan blive opstillingsberettiget, men jeg er overbevist om, at vi afleverer samtlige 20.109 underskrifter inden Folketinget åbner den første tirsdag i oktober, siger Pernille Vermund.

Hun har sammen med partiets næstformand, Peter Seier Christensen, slidt og slæbt de seneste måneder for at skaffe de 20.109 underskrifter fra vælgerne, så partiet kan stille op til næste folketingsvalg.

40.000 mails
- Over 40.000 har sendt deres e-mail adresse til os med besked om, at de gerne ville være stillere for os. Vi har så sendt adresserne videre til Indenrigsministeriet, der så skulle sende en vælgererklæring tilbage til vælgere, der derpå skulle bekræfte deres underskrift via deres Nem ID.  Problemet for os har bare været, at systemet i mange tilfælde gik ned. Derfor har mange opgivet at være stillere for os, siger næstformand Peter Seier Christen til Ekstra Bladet.

Partiets ansigt
Han lægger ikke skjul på, at det er Pernille Vermund, der skal trække det tunge læs, når valget bliver udskrevet.

Hun er partiets ansigt ud ad til.

Pernille Vermund var opstillet for Det Konservative Folkepartiet ved valget i juni 2015, men hun blev ikke valgt.

Føler sig konservativ
- Jeg har altid stemt på de konservative, og jeg føler mig konservativ. Men mit gamle parti har bevæget sig væk fra traditionelle konservative værdier, siger Pernille Vermund

Hun stiftede partiet for et år siden, og siden er det gået stærkt.

Meningsmåling
Under Folkemødet på Bornholm i juni i år, lavede meningsmålingsinstituttet Voxmeter en måling for Ritzau, hvor 1065 respondenter blev spurgt, om de vil stemme på Nye Borgerlige, der vil føre en stram udlændingepolitik som Dansk Folkeparti og en borgerlig økonomisk politik som Liberal Alliance.

10,8 procent svarede ja til spørgsmålet, mens 75,7 procent svarede nej. 13,6 procent svarede ved ikke.

Den meningsmåling satte for alvor gang at skaffe de sidste underskrifter, så partiet kan stille op ved næste folketingsvalg.

Penge til valgkamp?
- Hvor mange medlemmer har I?

- Vi har omkring 2000 medlemmerne.

- Har I penge til at køre en valgkamp?

- Vi har fået enkelte mindre tilskud fra folk, der bakker vores politik op, men ellers er det medlemmerne, der har betalt.

- Har I en partiorganisation med ansatte?

- Vi har ansat en sekretær, men ellers arbejder folk frivilligt for os. Når vi holder møder, foregår det i private hjem, men jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal få skaffet et par millioner kroner, når vi er blevet opstillingsberettiget, siger Pernille Vermund.

Ingen sikkerhed for vælgerklæringerne
Ekstra Bladet har kontaktet Social og Indenrigsministeriet, der endeligt skal opgøre og godkende vælgererklæringerne før et parti bliver opstillingsberettiget.

Herfra lyder det, at man ikke kan oplyse, hvorvidt partiet har indsamlet og fået godkendt et tilstrækkeligt antal vælgererklæringer. Desuden ønsker ministeriet ikke at oplyse, om partiet er 'tæt på'.

I en mail til Ekstra Bladet lyder det:

'Vi kan ikke oplyse noget om antallet af vælgererklæringer for de enkelte partier. Det er Nye Borgerliges egen indsamling, som ministeriet principielt ikke har noget med at gøre, før partiet anmelder sig, som det hedder, og søger om at blive opstillingsberettiget,' skriver Social og Indenrigsministeriets pressetjeneste i en mail til Ekstra Bladet.

Blå Bog Pernille Vermund

Pernille Vermund er klar til et folketingsvalg. Foto: Miriam Dalgaard/Polfoto.
Pernille Vermund er klar til et folketingsvalg. Foto: Miriam Dalgaard/Polfoto.
 

Født 3. december 1975 (40 år).

Fraskilt og mor til tre drenge.

Uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2001 , og hun ejer tegnestuen vermund+gere.

Hun var medlem af Helsingør Byråd for Det Konservative Folkeparti fra 2009 til 2011, da hun trak sig ud af politik for at prioritere familien efter sin skilsmisse.

Opstillet som folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti til valget 18. juni 2015 – men hun blev ikke valgt.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.