Annonce:
Annonce:

Vermunds stikpille: Konservativ er forurenet

Det Konservative Folkepartis fundament er svagt og selve ordet konservativ er forurenet, mener udbryder og partistifter af Nye Borgerlige, Pernille Vermund

Vermund lagde hårdt ud, da det stod klart, at Nye Borgerlige var blevet opstillingsberettiget. Nu er de i visse visse målinger større end de konservative.
Annonce:
Følg Politik

Nye Borgerlige suger andre partiers vælgere og politikere til sig, men nu giver partistifteren Pernille Vermund noget tilbage. Vermund sender råd og stikpiller til sin tidligere formand Søren Pape (K).

De konservatives dårlige valg og de lave meningsmålinger skyldes usikkerhed om partiets kurs, mener Pernille Vermund, som selv stillede op under Søren Papes fane ved valget sidste år.

- De konservative har haft mange skiftende formænd med skiftende retninger, og det gør jo, at det er svært at finde ud af, hvad partiet er for en størrelse.

- Jeg savner, at man ved, hvad det er for grundværdier, som partiet hviler på. Hvis fundamentet er grundskyld, mere politi og lektiecafeer, så er det et virkelig svagt fundament, siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Annonce:

Pernille Vermund kom ikke ind i Folketinget for de konservative, og for knap et år siden brød hun med partiet og stiftede Nye Borgerlige. Siden er det kun gået fremad, og Nye Borgerlige har nu samlet underskrifter nok til at stille op til næste valg.

Føler sig konservativ
I visse målinger er Nye Borgerlige endda større end de konservative, som er gået tilbage siden Søren Pape overtog fra Lars Barfod i sommeren 2014. De konservative holder i denne weekend landsråd, og meningsmålingerne ligger omkring tre procent. Spærregrænsen på to procent nærmer sig.

- Papes strategi har endnu ikke fået partiet fremad, men det kan være, at det er en meget langsigtet strategi, som jeg ikke har gennemskuet endnu, siger Pernille Vermund med tydelig ironi i stemmen.

Egentlig føler Pernille Vermund sig stadig konservativ i hjertet, men hun kalder sig alligevel borgerlig. Det skyldes, at hendes tidligere partifæller ifølge hende har gjort skade på selve ordet konservativ.

Annonce:

- Det at være konservativ er blevet forurenet af, at det parti, som kalder sig konservative, har ført en politik igennem mange år, som tydeligvis ikke er voldsom populær i befolkningen, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige peger på Lars Løkke som statsminister, og partistifteren håber, at de konservative får sikret nok stemmer til at kommer over spærregrænsen, så stemmerne kan gå til blå blok.

***

Konservative svarer igen

Polfoto/Rumle Skafte
Polfoto/Rumle Skafte
 

Søren Pape (K), formand

- Hvis mit fokus var at kommentere Nye Borgerlige, så kunne jeg bidrage til nogle meget spændende avisartikler, men jeg arbejder for at gøre Det Konservative Folkeparti større.

- Vi har forskellige menneskesyn, og så må mennesker vurderer, hvad der er bedst,

Polfoto/Finn Frandsen
Polfoto/Finn Frandsen
 

Bendt Bendtsen (K), tidligere formand for de konservative og vicestatsminister

- Det går op og ned, og det skal nok gå med Søren Pape.

- Det, som Nye Borgerlige står for, er så langt fra konservative værdier, som det kan blive,

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth
 

Naser Khader (K), integrationsordfører

Annonce:

- Vi har ikke skiftet formand, siden hun forlod partiet. Vi har heller ikke talt om lektiecafeer, siden hun forlod partiet, og det er jo ikke kun de her områder, som kendetegner os.

- Nu må vi vente og se valgresultatet. Jeg har selv prøvet at have 25 mandater i en valgkamp, så hun skal slappe lidt af.

 

Brian Mikkelsen (K), erhvervsordfører

- Jeg er ikke bange for at tabe vælgere til dem, fordi vi har fået skrællet de rabiate væk.

- Jeg har været en del sammen med Pernille i Det Konservative Folkeparti, og hun har aldrig talt om udlændinge på den måde før. Aldrig. Nu har hun så fået en åbenbaring og fundet en niche.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: