Annonce:
Annonce:

Vermunds væbner til fadøls-fest med racismedømt

Nye Borgerliges næstformand kalder dommen over svensk provokunstner for urimelig

Annonce:
Følg Politik

Side om side med en række kontroversielle personligheder drak Nye Borgerliges næstformand og Pernille Vermunds højre hånd Peter Seier Christensen fadøl i forbindelse med den nationalkonservative sommerfest Mosbjerg Folkefest.

Det skete både i sommeren 2014 og igen i 2015.

Billeder fra folkefesten forrige år, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, viser Peter Seier Christensen stå sammen med den svenske provokunstner Dan Park og hans gallerist.

Dan Park blev i 2014 dømt for racisme på grund af sin udstilling 'Fængslende gadekunst', som inkluderede et af hans mest berømte værker af tre hængte afrikanere. Park fik seks måneders ubetinget fængsel for 'hetz mod en folkegruppe.'

Annonce:

Desuden blev han af retten i Sverige beordret til at betale i alt 60.000 svenske kroner til de tre mennesker, der afbilledet i hans kunstværk. Retten krævede også, at ni af Parks værker blev destrueret.

Store selfie-smil
Peter Seier Christensen afviser, at Dan Park skulle være hans gode ven, men han erkender, at han har mødt Park og hans ligeså omstridte gallerist flere gange.

- Det er korrekt, jeg var til det (Mosbjerg Folkefest red). Jeg tog over og hilste på nogle folk, som jeg havde mødt gennem Facebook og andet, siger Seier Christensen til Ekstra Bladet.

- Hvem blev du inviteret af?

- Det vil jeg ikke sidde og give dig navne på her. Det var ganske almindelige mennesker, som jeg har fået kontakt med over Facebook, fortæller han og understreger, at han er dybt uenig med den svenske stats dom.

- Jeg mener, at den dom, han har fået for racisme, er urimelig, siger Seier Christensen om provokunstneren.

Annonce:

 - Men han har jo fået dommen, og han er racismedømt. Hvilke overvejelser har du gjort dig, når du som politiker, der gerne vil i Folketinget en dag, optræder sammen med Dan Park?

 - Ja, men jeg mener, at dommen var urimelig, så.. Jeg opfatter ikke Dan Park som racist.

- Jeg beder dig ikke om at forholde dig til dommen, da den er faldet. Spørgsmålet går på, om du synes, det sender de rigtige signaler, når du drikker fadøl med ham på en nationalkonservativ sommerfest?

- Altså.. Jeg mener, det er rimeligt nok, at jeg kan drikke en øl med ham. Det er hans dom, jeg mener er urimelig, lyder det fra Seier.

 

Islam-kritisk selskab 
Ifølge Mosbjerg Festivals hjemmeside blev der sidste år undtagelsesvist ikke afholdt arrangement i skoven lidt udenfor Skanderborg, men både i 2014 og 2015 var prominente gæster med stærke holdninger forbi.

Det gælder blandt andet Lars Hedegaard, islamkritiker og forhenværende formand for Trykkefrihedsselskabet, der i 2013 blev forsøgt myrdet på sin adresse. Også den nu afdøde DF'er Mogens Camre og tidligere formand for Den Danske Forening, Ole Hasselbalch, deltog.

Annonce:

Sidstnævnte advarer ofte om en overdreven ikke-vestlig indvandring, og han har udtalt, at han ønsker at 'sikre dansk kultur i en verden, der trues af kaos, overbefolkning, vold og fanatisme'.

Helstegt pattegris, taler og oplæg er faste programpunkter for Mosbjerg Folkefest. Foto: Mosbjerg.org
Helstegt pattegris, taler og oplæg er faste programpunkter for Mosbjerg Folkefest. Foto: Mosbjerg.org

***

Yderst tætte bånd til Pegida

I løbet af 2015 har Peter Seier været aktivt deltagende i den tysk funderede folkebevægelse Pegida, der siden har taget navneforandring i Danmark og nu hedder For Frihed.

Pegida og For Frihed kobles ofte sammen med grupperinger med racistiske og nynazistiske tilbøjeligheder samt rabiate udtalelser fra den yderste højrefløj. Bevægelsens demonstrationer tiltrækker ofte moddemonstranter og sammenstødene har flere gange ført til anholdelser ved arrangementerne.

Pegida er ikke vidtgående nok
I juni 2015 under en demonstration i Malmø - og før Nye Borgerlige blev stemmeberettiget - overlappede Peter Seier Christensens interesse i Pegida med hans medlemskab hos Det Konservative Folkeparti.

Annonce:

Seier Christensen har været suppleant for den konservative bestyrelse i Hørsholm, ligesom han under valgkampen i 2015 var aktivt engageret i Pernille Vermunds kampagne, da hun opstillede for partiet, men ikke blev valgt ind.

optagelser fra Pegida-arrangementet i Sverige kan man opleve Peter Seiers tale til de mange demonstranter og moddemonstranter. Her advarer han kraftigt mod en voksende 'politisk korrekthed' og en vestlig indvandring, som truer de danske såvel som svenske værdier.

- Det er min pligt at stille mig her i netop Sverige og holde tale for at vise min støtte til de få modige mænd og kvinder, som tør tale mod den politiske korrekthed, siger han med mikrofonen i den ene hånd og et talepapir i den anden, før han afslutter

- Nu står jeg her på vegne af Pegida. Jeg er ikke fuldt ud enig med Pegida. Deres politiske ønsker er ikke vidtgående nok, efter min mening.

Trækker udtalelser tilbage
I dag er Peter Seier dog hurtig til at trække nogle af sine udtalelser tilbage.

Annonce:

- Når jeg siger, at jeg står der 'på vegne' af dem, så er det uklart formuleret. Jeg mener, at jeg står på en Pegida-demonstration.  I forhold til at det ikke er vidtgående nok, så er det fordi, Pediga går ind for asyl og indvandring, hvor vi mener at, asylansøgere slet ikke skal komme hertil, men hjælpes i nærområderne, siger Peter Seier Christensen til Ekstra Bladet.

- Men hvorfor i alverden siger du så, at du står der på vegne af Pegida?

- Jeg har jo allerede forklaret dig, at det var en fejl. Jeg har aldrig været og bliver aldrig medlem af Pegida.

***

Vermund bakker Seier op

Det betyder ikke noget for Pernille Vermund, at hendes højre hånd og næstformand i Nye Borgerlige, Peter Seier, har deltaget i nationalkonservative festivaler og holdt taler ved Pegida-demonstrationer, skriver hun i en besked til Ekstra Bladet.

'Og? Jeg afskyr politisk korrekthed og bakker 100 procent op om Peter og enhver anden, der kæmper for vores frihed og fælles værdier (...). Jeg er sikker på, at Danmark ville være et både friere, rigere og tryggere land, hvis flere var som Peter, skriver Vermund.

Annonce:

Ekstra Bladet ville gerne have haft svar på, hvorvidt Peter Seier havde fortalt hende om hans flirt med den højre-radikale gruppe, og om hun tænker over, hvilken branding den relation kan give Nye Borgerlige.

Men de spørgsmål har Pernille Vermund ikke ønsket at svare på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: