Annonce:
Annonce:

Vestager afviser blankt: Kendte ikke til det

'Hun har ikke haft tilsyn med nogen efterretningstjenester,' lyder det i en mail Vestagers kommunikationsrådgiver efter afsløringer om spionskandale

Annonce:
Følg Politik

Den tidligere danske indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager kendte ikke til den angivelige amerikanske spionage på danske kabler, som DR afslørede i weekenden.

Sådan lyder det fra hendes kommunikationsrådgiver, ifølge det europæiske onlinemedie EUobserver.

'Hun har ikke haft tilsyn med nogen efterretningstjenester,' lyder det i en mail til EUobserver fra kommunikationsrådgiveren.

Fremtrædende politikere
Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, den daværende tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier og den daværende tyske oppositionsleder Peer Steinbrück er blandt politikerne i Danmarks nabolande, som den amerikanske efterretningstjeneste NSA har spioneret mod gennem det dansk-amerikanske samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

I skrivende stund er Margrethe Vestager konkurrencekommissær i EU. Mellem 2011 og 2014 var hun dansk indenrigs- og økonomiminister.

Annonce:

Ifølge DR's afsløring fandt spionagen på de danske kabler sted i 2012 og 2014.

'En skandale'
Flere internationale politikere har reageret kraftigt på DR's afsløringer. Blandt andet den franske europaminister, Clement Beaune.

- Det er ekstremt alvorligt - vi bliver nødt til at se på, om vores partnere i EU - danskerne - har begået fejl i deres samarbejder med amerikanske tjenester, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også tidligere oppositionsleder Peer Steinbrück er særdeles utilfreds.

- Politisk betragter jeg det som en skandale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: