Annonce:
Annonce:

Veteran om festlige ministre: Manglende format

Veteranen Mads Silberg har ikke meget tilovers for forsvarsminister Trine Bramsens koncert-opslag på Facebook

Billedet af Mette Frederiksen, Peter Rahbæk Juhl og Trine Bramsen er taget få timer efter evakueringen af den danske ambassade i Kabul. Privatfoto
Billedet af Mette Frederiksen, Peter Rahbæk Juhl og Trine Bramsen er taget få timer efter evakueringen af den danske ambassade i Kabul. Privatfoto
Annonce:
Følg Politik

- Det er jo mildest talt dårlig timing.

Sådan lyder det fra Afghanistan-veteran Mads Silberg om forsvarsminister Trine Bramsens (S) og Mette Frederiksens Facebook-opslag fra fredag aften.

Her står forsvarsministeren og statsministeren på hver side af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juhl (S), og smiler til en koncert i Den Fynske Landsby i Odense.

Til billedet skrev Trine Bramsen: 'Folkeklubben og Patina i den fynske landsby. Endelig kan vi gå til koncert igen.'

'Skøn aften her i Odense. Med god musik. Og festlig stemning. Patina og Folkeklubben spiller for. Det er virkelig dejligt igen at være samlet til koncert. Det har vi manglet. Og jeg har savnet det. Vi har så utrolig mange dygtige danske kunstnere herhjemme. Håber, I alle får mulighed for at nyde dem her hen over sensommeren,' lød det i Mette Frederiksens Facebook-opslag.

Annonce:

Ambassade evakueret
Samtidig var situationen i Afghanistan højspændt. Taliban havde overtaget flere provinshovedstæder, og få timer før Trine Bramsen og Mette Frederiksens Facebook-opslag var man begyndt at evakuere den danske ambassade.

I en video ses flere personer sidde på ydersiden af den nederste del af et amerikansk C-17-fly, mens det bevæger sig hen ad startbanen. Desperationen efter at komme væk fra Taliban er tydelig.

- For mig så er det jo et bevis på manglende format. Politik handler om ledelse. Og det her er slet ikke god ledelse, siger Mads Silberg.

Silberg er tidligere kaptajn i Forsvaret. Han var udsendt til Afghanistan i 2010 og har ad flere omgange kritiseret skiftende danske regeringers indsats for at beskytte de afghanske tolke, som har arbejdet for Danmark.

Forkert signal
Silberg understreger, at han ikke mener, at en politiker ikke kan tage til en koncert, men at det var helt forkert at skilte med det.

 

Mads Silberg ses her med tre afghanere under sin udsending tilbage i 2010. Mads Silberg er i dag konsulent, debattør og kandidat til byrådet i Solrød  for de konservative. Privatfoto
Mads Silberg ses her med tre afghanere under sin udsending tilbage i 2010. Mads Silberg er i dag konsulent, debattør og kandidat til byrådet i Solrød for de konservative. Privatfoto

- Det sender jo bare et helt forkert signal. Jeg kan virkelig godt forstå, at man bliver provokeret, hvis man har pårørende i Afghanistan, siger Mads Silberg.

Trine Bramsen skrev tidligere i dag til Ekstra Bladet, at hun ikke ville have deltaget i koncerten, hvis hun havde vidst, hvordan situationen i Afghanistan ville se ud søndag aften, og at hun har deltaget i alle møder omkring situationen hen over weekenden.  Du kan læse hendes fulde kommentar herunder:

Bramsen: Hastigheden i udviklingen er kommet bag på os

Trine Bramsen og Forsvarsministeriet har givet en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet. Første del af kommentaren kommer med de samme pointer, som ministeren leverede, da hun svarede på kritikken på sin Facebook-profil.:

 'Der har været arbejdet med evakueringsplaner længe. Fredag aften var den klare forventning og meldinger fra såvel Forsvaret som allierede, at det som minimum var muligt at evakuere frem til 31. august. Lørdag var meldingen, at evakueringer kunne fortsætte ugen ud. Først sent søndag eftermiddag blev muligheden for civile fly lukket. Forsvarsministeren har deltaget i alle møder, internt og med Folketinget, samt beslutninger henover hele weekenden.'

Trine Bramsen udtaler desuden:

- Havde jeg på forhånd kendt til situationen søndag aften, havde jeg selvsagt ikke deltaget i hverken koncerten fredag eller besøgt Hjemmeværnet søndag morgen. Hastigheden i udviklingen er kommet bag på alle. Jeg kan bekræfte, at jeg har deltaget i alle møder og beslutninger henover weekenden og ugerne op til, skriver Trine Bramsen i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Engell:

Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: