Vi er meget, meget tætte: Pernille Vermund kaprer K-kampfælle

Nordsjællandske Mette Thiesen, der tidligere har kæmpet for Dannebrog, slutter sig til Nye Borgerlige efter et længere tilløb

Mette Thiesen og Pernille Vermund er begge suppleanter til Folketinget. Foto: Tariq Mikkel Khan/Stine Tidvilde
Mette Thiesen og Pernille Vermund er begge suppleanter til Folketinget. Foto: Tariq Mikkel Khan/Stine Tidvilde

Efter flere overtagelsesforsøg har Pernille Vermund landet en ny kandidat til efterårets kommunalvalg.

Medlem af Hillerød byråd Mette Thiesen forlader Konservative øjeblikkeligt og har allerede betalt sit første kontingent hos Nye Borgerlige.

Pernille Vermund og Mette Thiesen har siden folketingsvalget i 2015 stået hinanden nært.

- Vi havde mange gode snakke om, hvad vi så som det mest optimale. Og det var den liberale økonomiske politik og den meget, meget stramme udlændinge - og indvandringspolitik. Så valgte Pernille at gå og stifte Nye Borgerlige. Der skal ikke herske tvivl om, at jeg har været fascineret af projektet fra start.

- Vi er meget, meget tætte bekendte og vi taler ofte sammen, fortæller Mette Thiesen, og afslører, at Pernille Vermund flere gange har forsøgt at få Mette Thiesen ombord hos Nye Borgerlige.

- Er Vermund et forbillede?

- Politisk ligger Pernille og jeg utroligt meget på linje. Vi er meget ens på mange punkter. Så det er klart hun har inspireret mig med hensyn til det her. Og så synes jeg, hun har et fremragende projekt.

K-gruppeformand joker
Mette Thiesen blev nummer tre på den konservative liste til folketingsvalget. Derfor kan hun hvis både Mette Abildgaard (konservative gruppeformand) og Pernille Vermund bliver syge, gravide eller forlader politik ende i Folketinget. Et meget usandsynligt scenarie, men Mette Thisen griber chancen, hvis den opstår.

- Selvfølgelig ville jeg det, konstaterer hun, men understreger, at det bestemt ikke er noget hun regner med.

Begge Mette Abildgaards suppleanter er nu ikke længere konservative, hvilket hun bemærker med et glimt i øjet her til morgen på Twitter.

Pernille Vermund tager imod Mette Thiesen med åbne arme.

- Jeg kender Mette Thiesen som en sand værdikriger. Vi er helt på linje i udlændingepolitikken, kampen for det nationale værdifællesskab er vi fælles om. Politisk står vi i det hele taget hinanden meget nær, siger Pernille Vermund ifølge SN.dk

Spidskandidatur på spil
Mette Thiesen har ambitioner om en dag at repræsentere sit nye parti i Folketinget. Men i første omgang venter kommunalvalget i Hillerød, hvor Nye Borgerlige nu har to medlemmer af byrådet. Kim Hendry forlod Liberal Alliance tidligere på året til fordel for Pernille Vermunds projekt.

Derfor udestår en kamp om, hvem som skal være Nye Borgerliges spidskandidat i byen, der nok er mest kendt for at huse Frederiksborg Slot.

- Der bliver altså kamp om spidskandidaturet?

- Vi tager den én dag af gangen, så er jeg sikker på, vi finder ud af, hvad der er bedst for Nye Borgerlige, lyder det diplomatisk fra Mette Thiesen.

Nye Borgerliges nye medlem ønsker ikke at uddybe, hvad i Konservatives politik eller drift, som har udløst skiftet.

Men allerede i 2015 forlod hun under stor ramasjang i lokalpressen posten som gruppeformand for partiets gruppe i byrådet. Hun kunne ikke leve med, at hendes Konservative kollega borgmester Dorte Meldgaard havde indgået et budgetforlig med de røde partier uden skattelettelser.

Kæmpede mod HIzb ut-Tahrir

Mette Thiesen kæmpede for to år siden en hård kamp mod Hizb ut-Tahrirs magtovertagelse i bestyrelsen i Islandshøjpark i Nivå. Kampen stod bl.a. om reglerne for flagning med Dannebrog. Mette Thiesen blev en slags talsperson for en gruppe utilfredse beboere. Her to år senere er flere af de beboere, som følte sig utrygge, flyttet, fortæller hun på dagen, hvor hun har tilsluttet sig Nye Borgerlige.
Mette Thiesen kæmpede for to år siden en hård kamp mod Hizb ut-Tahrirs magtovertagelse i bestyrelsen i Islandshøjpark i Nivå. Kampen stod bl.a. om reglerne for flagning med Dannebrog. Mette Thiesen blev en slags talsperson for en gruppe utilfredse beboere. Her to år senere er flere af de beboere, som følte sig utrygge, flyttet, fortæller hun på dagen, hvor hun har tilsluttet sig Nye Borgerlige.

Mød islamisten der styrer hel boligblok

Her kan du se et interview med Mette Thiesen fra foråret 2015 om ballanden i bebyggelsen i Nivå.

Værdipolitiker
- Mette Thiesen, hvis vi glemmer jeres udlændingepolitik, så ser det ikke ikke rigtigt ud til at danskerne vil den meget liberale økonomiske tænkning. Det stod klart efter sidste folketingsvalg. I Folketinget er der et stort flertal imod den tankegang, som LA og I står for. Det ligner en tabersag?

- Når man går ind i politik, så går man ind for noget man tror på. Hvis alle politikere skulle smide håndklædet i ringen, fordi de ikke mente der var folkelig opbakning til samtlige, så ville vi have meget få værdipolitikere på Borgen.

- Du siger selv, I bliver værdipolitikere. Så tænker jeg; I kan råbe meget højt, men når det handler om at få tankerne gennemført, så ser det nærmest umuligt ud. Handler det ikke også om at kunne lugte lugten i bageriet?

- Jeg er ikke tvivl om, at mange i Danmark ønsker en anderledes politik. Men det er klart at tingene ændrer sig ikke over natten. Vi har et velfærdssamfund, som er bygget op igennem årtier. Og det ændrer sig ikke over night. Men når man går ind i politik, så kæmper man for den måde, man synes, samfundet bedst er skruet sammen.

- Du forlader Konservative på et tidspunkt, hvor det for første i årevis ikke ser helt sort ud. Søren Pape topper popularitetsmålingerne og dødvandet synes at være brudt en smule. Er det ikke det helt forkerte tidspunkt du forlader partiet?

- Det vil man altid kunne diskutere, hvornår og hvorledes. For mit vedkommende handler det om, at jeg skal kunne se mig selv i øjnene. Hvis ikke jeg kan kæmpe helhjertet for det Konservative står for og være 100 procent loyal over for det, så mener jeg ikke, jeg bør være i det parti. Det har jeg også skrevet til Søren Pape, slutter Mette Thiesen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter