Viborg-borgmester jubler efter jobhøst: Glæd jer!

Torsten Nielsen ser frem til at byde de statsansatte tilflyttere velkommen

Viborgs slogan ’Viborg, glæd dig’ blev i dag pludseligt meget aktuelt for 248 statsansatte i København.

Inden udgangen af 2017 skal de beslutte, om de vil flytte familien til Midtjylland, og ifølge Viborg-borgmester Torsten Nielsen (K) behøver de ikke frygte et liv i domkirken byen.

Placeringen af de flyttede statslige arbejdspladser (Foto: Regeringens plan, Bedre Balance) Dansk politik - 1. okt. 2015 - kl. 12:24 Overblik: Her flytter jobbene hen

- Vi vil byde dem alle rigtig hjertelig velkommen, men vi er helt bevidste om, at der er stor usikkerhed forbundet med beslutningen om at flytte, siger borgmester Torsten Nielsen (K).

Borgmesteren vil derfor allerede nu gå i dialog med de styrelser og nævn, som skal flytte til Viborg.

- Det er jo også ægtefæller og børn, der også skal flytte. Så vi vil arrangerer møder med tilflytterne, så vi kan fortælle, hvad vi kan tilbyde. De må have et hav af spørgsmål, men der er ingen dumme spørgsmål, kun dumme svar, så de skal bare spørge løs, siger Torsten Nielsen.

Dansk politik - 1. okt. 2015 - kl. 18:21 Efter Løkkes jobudflytning: Det bliver kaos

Han kan fra sit hjørnekontor på fjerde sal i det imponerende og Henning Larsen-arkitekttegnede rådhus se ud over en by, der er helt klar til at tage imod de statsansatte tilflyttere.

Vækst i Viborg
Arbejdsløsheden ligger et helt procentpoint under landsgennemsnittet og i vækst i Jylland overgås Viborg kun af Aarhus- og Trekantsområdet.

- Vi oplever vækst og er en by i rivende udvikling. Fra 2014 til 2015 havde vi 500 tilflyttere, mens en by som Herning kun havde 22, understreger Viborg-borgmesteren.

Han kan i det hele taget ikke se, hvad hovedstaden har, som Viborg ikke har.

- De har måske mere trafik. Vi har stort set alt, hvad man kan ønske sig, og vores natur er i hvert fald kønnere end på stenbroen, siger Torsten Nielsen.

Viborgs 248 stillinger er fordelt på 162 i diverse klagenævn, 84 stillinger i Civilstyrelsen og to i Taksationssekretariatet.

18 kommentarer
Vis kommentarer